Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Hoe zit het nog met de coronaprocedures?

Hoe zit het nog met de coronaprocedures?

  • 26/10/2022

Met licht stijgende besmettingscijfers werden de coronaprocedures aangepast. Met de winter voor de deur kan het sowieso geen kwaad om alles nog eens op een rijtje te zetten.

1. Testen

De teststrategie werd aangepast. Een test door een gezondheidswerker (RAT of PCR) wordt niet langer systematisch aanbevolen voor iedereen die symptomen vertoont, maar een zelftest blijft wel aangeraden (in combinatie met algemene maatregelen zoals het dragen van een mondmasker). 

Meer info

2. Isolatie

Isolatie is verplicht voor personen met een bevestigde COVID-19 infectie moeten in isolatie. Dit geldt zowel voor personen die symptomen vertonen als voor personen die enkel geïdentificeerd werden op basis van een positieve PCR- of antigeen-test (inclusief positieve zelftest). De duur van de isolatie is minimaal 7 dagen. Daarna moet men nog gedurende 3 dagen voorzorgsmaatregelen nemen (steeds dragen van een mondmasker binnenshuis en strikte beperking van de sociale contacten).

Meer info

3. Quarantaine

De term 'quarantaine', die gebruikt wordt voor personen die (nog) geen COVID-19 hebben maar wel blootgesteld werden aan het virus, is momenteel over het algemeen niet meer van toepassing.

Bij huishoudelijke contacten ouder dan 6 jaar wordt sterk aangeraden om gedurende een periode van 7 dagen na het begin van de symptomen bij het eerste geval (of na positieve test indien deze geen symptomen heeft) een masker te dragen wanneer de gezinsleden in contact komen met mensen buiten het huishouden.

Indien het niet mogelijk is steeds een masker te dragen, moet een zelftest worden uitgevoerd en dagelijks herhaald. Als de test positief is, moet de persoon in isolatie blijven. 

Meer info

 

Nacht van de Verbeelding 2023
imu - vzw - tijd
IMU - vzw - INNI
AW_ad whitevideo tech@venture
imu - vzw - Baloise
MK - Advertentie Van Dessel
Proximus
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
imu - vzw - bebat