Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Hoe Vincent en zijn team elke klus klaren met Plato als bondgenoot

Hoe Vincent en zijn team elke klus klaren met Plato als bondgenoot

  • 13/07/2023

In 2022 richtte Vincent samen met zijn vriend Miro De Klusjesman op. Het begon met een barst in een traptrede en een hoop machines die Vincent van zijn vader erfde. Het verhaal van een handige Harry met veel zin om te leren van andere ondernemers, met dank aan Plato.  

“Na het verlies van mijn vader werd ik eigenaar van een woning, die ik verhuurde”, steekt Vincent van wal. “Op een dag belde de huurder dat er een barst in de traptrede zat. Omdat ik op dat moment in Antwerpen studeerde, was even heen en weer rijden niet de gemakkelijkste oplossing. Dus, wat doe je op dat moment? Google aanspreken. Zoekterm: ‘Schrijnwerker Eeklo’.  De bedrijven die ik aan de lijn kreeg, waren niet geïnteresseerd. “Geen tijd” of “te klein voor ons”, kreeg ik te horen. Hiervoor bel je beter een klusjesman, zei er iemand. Aha! Maar ook dit was geen succesverhaal. De klusjesmannen die ik aan de lijn kreeg, hadden allen een overvolle agenda. Zoals je al kan raden, ben ik naar Eeklo afgezakt om alles zelf te herstellen.”  

Jaren later, nadat Vincent zijn studies voltooid heeft, gaat hij aan de slag bij Unilin als supply chain engineer, maar stilzitten na zijn werkuren is niet aan hem besteed. “Mijn vader was schrijnwerker en had een hele hoop machines nagelaten, ideaal om te klussen na de werkuren. Ik begon met de website ‘klusjesman-gent.be’ in bijberoep. Zo ging de bal aan het rollen eind september 2021.  

Stelen met de ogen en oren 

In 2022 richtte hij dan samen met Miro Van Bogaert, een goede vriend en ervaren schrijnwerker, het bedrijf De Klusjesman op. “Het was zo druk dat Miro al snel fulltime bij De Klusjesman aan de slag ging, terwijl ik pas in september 2022 fulltime begon. We werden lid van Voka, huurden een magazijn en een kantoor en startten een aanwervingscampagne.” 

“De volgende 4 maanden bleken intenser dan ooit, 12 tot 16 uren per dag waren we bezig met processen te optimaliseren, klanten en personeel te vinden en projecten af te ronden. Na enkele gesprekken bij Voka, namen we maandelijks deel aan het Plato Young Leadership traject om onze groei vorm te geven en onze uitdagingen aan te pakken. Leren van ondernemers met ervaring in andere sectoren of met tien keer meer ervaring op de teller heeft ervoor gezorgd dat we in korte tijd een sterke organisatie hebben kunnen opbouwen.”  

“Tegen eind 2022 hadden we een half miljoen euro omzet geboekt mét winst en hadden we een team van 25 man samengebracht: fulltimers, freelancers, studenten, stagiairs. Eén zotte bende met maar één doel: De Klusjesman op de kaart zetten. In het eerste kwartaal van 2023 boekten we bijna dezelfde omzet als vorig jaar. Vandaag hebben we een team van 45 man, dat elke dag klaar staat om elke klus te klaren. We hebben partnerships met grote namen zoals Dunkin Donuts, Ibis, Novotel tot Michelin en Burger King. Ons doel is om eind deze zomer een volledig team in Antwerpen op te zetten, om vervolgens ook de Brusselse en Nederlandse markt te betreden.” 

"Het Plato-traject heeft mijn persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Ik heb waardevolle inzichten verkregen in mijn sterke- en verbeterpunten als leider en tools en technieken werden me aangeleerd om effectiever te communiceren, te onderhandelen en te delegeren."

Vincent Ceulenaere

Strategisch leren denken 

“Als startende ondernemer heb ik ontzettend opgestoken van het Plato-traject van Voka. Het programma heeft me op verschillende vlakken geholpen en heeft mijn leiderschapsvaardigheden en zakelijk inzicht aanzienlijk versterkt. Een van de grootste voordelen van het Plato-traject is de mogelijkheid om te leren van ervaren mentoren en peers. De begeleiding van ervaren ondernemers die hun successen en uitdagingen met ons deelden, was van onschatbare waarde. Ik kon profiteren van hun wijsheid, inzichten en praktische tips, en deze toepassen op mijn eigen bedrijf. Daarnaast kreeg ik de mogelijkheid om te netwerken en relaties op te bouwen met andere ambitieuze ondernemers. Het heeft mijn professionele netwerk aanzienlijk uitgebreid en heeft deuren geopend naar nieuwe kansen en samenwerkingen.” 

Vincent quoteerde zijn ervaring met Plato aan de hand van de 3 belangrijkste pijlers; netwerking, kennisuitwisseling én ervaringsuitwisseling. Benieuwd? Zie hieronder!

Plato, ook iets voor jou?

“Het Plato-traject heeft me ook geholpen om mijn strategisch denken te verbeteren. Door middel van workshops en coachingsessies heb ik geleerd om een brede kijk en langetermijnvisie te ontwikkelen. Dit heeft me geholpen om doelgerichter te plannen en beter in te spelen op veranderingen in de markt.  

Tot slot heeft het Plato-traject mijn persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Ik heb waardevolle inzichten gekregen in mijn sterke punten en verbeterpunten als leider en heb tools en technieken geleerd om effectiever te communiceren, te onderhandelen en te delegeren. Deze vaardigheden hebben bijgedragen aan mijn groei als ondernemer.” 

Ook interesse in Plato?

Mail naar Marjolein.haan@voka.be of neem een kijkje op onze website!

Meer over Plato

Contactpersoon

Marjolein Haan

Manager Ledenrelaties - Manager Groeitrajecten