Skip to main content
  • Nieuws
  • Hoe ondernemen ook topsport is - Ontbijtclub Hageland

Hoe ondernemen ook topsport is - Ontbijtclub Hageland

  • 30/10/2018

De tweede donderdag van september vond de maandelijkse Voka Ontbijtclub Hageland plaats. Deze editie was het Mathieu Gram, Olympisch prestatie- en revalidatiespecialist, die een boeiend inspiratiemoment bracht rond ‘Waarom je als ondernemer ook atleet moet zijn om de top te bereiken’.

topsport
Mathieu begon de Ontbijtclub meteen met een kleine warm-up om de aanwezige ondernemers goed wakker te houden tijdens zijn presentatie. Aan de hand van zijn eigen levensverhaal en ervaringen deed hij uit de doeken welke lessen hij uit de topsport trok die je ook in het bedrijfsleven kan toepassen. Zo is zijn motto ‘you win or you learn’. Waarbij hij de nadruk legt op het feit dat wat je doet tijdens een crisis belangrijk is. Als alles goed gaat in je bedrijf moet je niks veranderen. Maar als er zich een crisis voordoet dan moet je met beide handen de opportuniteit grijpen om iets te verbeteren. Daarnaast legde hij ook uit hoe hij elke dag bij zijn atleten een check-up doet, ook al hebben ze die dag niet moeten presteren. Ook in een bedrijf is het belangrijk dat je altijd de vinger aan de pols houdt en dus niet enkel meetings inplant als er iets fout loopt.

 

 

 

 


In de november-editie gaan we dieper in op dit onderwerp met een dubbelinterview met Mathieu Gram zelf en Bert Longin, een ondernemer die ook aan topsport doet.


Kom naar de volgende editie:

8 november van 7.30 uur tot 9.30 uur in Winge Golf, Leuvensesteenweg 254, Sint-Joris-Winge

Dan zal Hans Verhoeven het hebben over 'De revolutie van de prutsers'


 

Deze artikels verschenen in het magazine Ondernemers, editie oktober 2018.

Proximus