Skip to main content
Map

" Hitting the ground running"

  • 27/09/2022

Vandaag was de eerste échte dag van onze US-week. Een lang traject voorafgaand aan deze reis moest ons alvast voorbereiden, zodat we wisten wat te verwachten en waar op te focussen. Voor Metamaze specifiek bereiden we onze internationale expansie voor, die van start zal gaan in 2023. Hiervoor hebben we twee regio’s in gedachten; Nordics & Noord-Amerika. Eens zien wat we hier in New York kunnen bereiken.

 

Boenk erop

Het doel van deze reis is dus voornamelijk het verzamelen van ervaring en kennis om onze volgende stap op een doordachte manier te kunnen zetten. Verder hoopte ik alvast een aantal eerste gesprekken te hebben met potentiële investeerders, klanten en partners. Een eerste gevoel krijgen dus van de haalbaarheid.

De eerste dag vandaag was er alvast ‘boenk op’, zoals ze zeggen in Antwerpen.
We startte de dag met een rondleiding op Cornell University en toelichting over het ecosysteem dat hier wordt opgebouwd. Het werd al snel duidelijk dat NYC enorme ontwikkelingsplannen heeft en sterk investeert in de nieuwe economie, mede ondersteund vanuit de academische wereld.

Rondleiding Cornell University

What is the value you're bringing?

Na deze sessie, die alvast goed was uitgelopen omdat het zo’n boeiende materie was, werden we verwacht op de kantoren van Belcham voor een workshop rond Product-Market fit. Hoewel de concepten voor niemand nieuw waren, is het duidelijk dat de US-markten op een aantal vlakken sterk verschillen van de Europese aanpak.

Wat ik vooral onthou van deze workshops so far is:

Pijl Nobody cares about your technology
Pijl Tell me what the value is that you’re bringing
Pijl It’s all about traction and productivity
Pijl Don’t be too humble, be more American!

Veel meer dan andere regio’s in de US of daarbuiten, ligt het zwaartepunt in New York (de 2e grootste start up hub ter wereld, leerden we tijdens de sessies) op het brengen van business value en aantonen dat je in staat bent om deze value op hoog tempo te valoriseren.

De city van ambitie, gedrevenheid en leven

De namiddag was bestemd voor 1 op 1 meetings met klanten, partners of investeerders. De meetings werden mee gefaciliteerd door VOKA, FIT en Belcham. Voor Metamaze was de namiddag alvast goed gevuld met meetings met oa Deloitte, Morgan Stanley en RISE Agency. Goede introducties en een sterke basis voor de toekomst was het gevolg.

De dag sloten we af met een workshop bij FIT en een presentatie van de diensten door SelectUSA, gevolgd door een receptie op de 38ste verdieping van het ‘New York Times’ gebouw. Impressionante setting, en dat is zacht uitgedrukt.

Ondanks een nog sluimerende jetlag van de dag voordien, is dag 1 alvast een succes geweest. Het was niet m’n eerste keer in NY, maar de atmosfeer en vibe die je hier voelt is ongezien. Ambitie, gedrevenheid en leven. Niet voor niets ‘the city that never sleeps’ dus. Voor sommigen een bron van onrust en stress, voor anderen een inspiratie en energizer.

Benieuwd wat de komende dagen nog zullen brengen in deze -nu reeds- onvergetelijke trip!

Tech@venture in New York
AW_Welt_6stappenplan