Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Hilde Vautmans & Patrick Dewael (Open Vld) te gast bij Coastair

Hilde Vautmans & Patrick Dewael (Open Vld) te gast bij Coastair

  • 20/09/2020

Patrick Dewael en Hilde Vautmans waren te gast bij het cargobedrijf Coastair. Het bedrijf heeft een uitvalsbasis op de luchthaven van Luik en is gespecialiseerd in vrachtvluchten naar Afrika, China en de Verenigde staten. 

Op het bedrijf volgen ze het volledige traject van een vracht, van het klaarmaken in het magazijn tot het laden op het vliegtuig. Wie op het bedrijf rondloopt, ontdekt meteen hoe internationaal en dynamisch de sector is. Dat hoeft niet te verbazen, want cargo is een ‘people business’. Coastair staat voortdurend in contact met de bedrijven die op hun diensten beroep doen en met de andere schakels in de logistieke keten. Precies door klantgericht en bereikbaar te zijn, kunnen spelers zoals Coastair exporterende ondernemingen tijd helpen te winnen zodat zij zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren. 
 
Hilde Vautmans: “Voor ons land, dat leeft van internationale handel, is de know-how en sterke positie van onze cargosector een ongelofelijke troef. Daarom blijf ik me in het Europees Parlement inzetten voor ambitieuze handelsakkoorden. Export geeft een enorme boost aan onze economie en creëert banen, zeker nu. Coastair is bovendien ook een groeiend bedrijf met veel ambitie, maar groei betekent ook omgaan met uitdagingen. Je moet er de juiste mensen met de juiste competenties voor hebben en ook letterlijk de ruimte krijgen om te groeien. Het is belangrijk om op de bedrijfsvloer te ervaren wat de uitdagingen zijn.”
 
Patrick Dewael: “Het is altijd inspirerend om met eigen ogen te zien wat een sterk netwerk van innovatieve bedrijven te vinden is rondom onze regionale luchthavens. Het vergt moed om zoals Coastair in snel veranderende tijden te blijven innoveren en vooruit te kijken om zo het verschil te maken. Onze regionale luchthavens blijven belangrijke toegangspoorten voor ons land en belangrijke knooppunten in de logistieke keten. Ze functioneren als motor voor onze tewerkstelling en zijn economisch belangrijk. Die motor mogen we dus niet laten sputteren, want één op de zes jobs in Vlaanderen is afhankelijk van export.”

Coastair
Hilde Vautmans
Patrick Dewael
Vokastage
Coastair
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - obd
imu - vzw - salesforce