Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Hier gaan we voor 100% plezier - Circus Atelier Salto

Hier gaan we voor 100% plezier - Circus Atelier Salto

  • 21/09/2023

Meer dan 20 jaar geleden besloot Tom Cools, toen nog leerkracht lichamelijke opvoeding, om circusschool Atelier Salto op te richten. Zijn doel? Beweging voor het plezier ervan. “Het is voor iedereen belangrijk om te bewegen,” zegt Tom. “Zowel particulieren wiens kinderen naar de circusschool komen als bedrijven op zoek naar teambuildings vinden elkaar hierin. Competitie staat nooit centraal, plezier en samenwerken wel.” 

 

Atelier Salto werkt op twee pijlers: de circusschool voor jongeren en volwassenen, die intussen meer dan 550 leden telt, en het bedrijfsaanbod. Dat tweede is organisch gegroeid van een eenmalige randanimatie op een bedrijfsfeest tot een breed aanbod aan initiaties, optredens en teambuildings. “We zoeken ondernemingen die wat out of the box durven denken,” legt Tom uit. “Er worden zoveel technieken toegepast bij circussport, dat iedereen wel ergens goed in is. Zonder ervaring kun je misschien niet meteen met een eenwieler rijden, maar met twee collega’s aan je zijde lukt dat wel.” 


De term circus heeft volgens Tom nog te vaak een negatieve connotatie: “Als er iets negatiefs gebeurt, noemt men het een ‘circus’. Daar vecht ik elke dag tegen met hart en ziel, door zelf professioneel met de sport om te gaan en het te introduceren in de ondernemerswereld.”

Op zoek naar meer impact en goede zaken binnen ons Voka-netwerk? Ontdek ze via voka.be/goedezaken

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus