Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Het ZOL Talent Center geeft hun rekruterings- en retetiebeleid een nieuwe boost

Het ZOL Talent Center geeft hun rekruterings- en retetiebeleid een nieuwe boost

  • 01/03/2023

Binnen het Ziekenhuis Oost-Limburg werken Inne Driesen, beleidsadviseur HRM, en haar collega’s hard om talent te laten groeien. Dat gebeurt onder meer via het ZOL Talent Center. Ook Voka – KvK Limburg biedt hen de nodige ondersteuning.

"We willen talent koesteren en maximaal laten groeien."

“Begin 2022 hielden we ons ZOL Talent Center boven de doopvont”, geeft Inne aan. “Zo willen we – van werving tot carrièreplanning – de switch maken van het invullen van functies op basis van strikte profielen naar aandacht voor de mens achter de functie. Het ZOL Talent Center past in onze strategie om in de huidige woelige arbeidsmarkt ons ziekenhuis ‘on track’ te houden op het vlak van personeelsbeleid en werkgeversmerk.”

Ijzersterk werkgeversmerk

De coronacrisis had een grote impact op de werking van het Ziekenhuis Oost-Limburg. Inne legt uit: “We werden niet alleen geconfronteerd met loodzware uurroosters die het uiterste vroegen van ons personeel, maar ook met medewerkers die hun loopbaan een nieuwe wending wilden geven. Het aan boord houden van talent is en blijft cruciaal. Daarnaast doen we al het mogelijke om nieuw talent te vinden. Dankzij ons sterke werkgeversmerk blijven we een aantrekkelijke werkgever in Limburg. Het bekende Amerikaanse magazine Newsweek plaatst ons op nummer 7 van de in totaal 103 Belgische ziekenhuizen.”

Creatief hr-beleid

Inne somt enkele initiatieven op waarin het ziekenhuis het verschil maakt op hr-vlak: “We creëerden een beleid om (vroeg) gepensioneerden aan het werk te houden. Tegelijk stemden we ons re-integratiebeleid af op de nieuwe wetgeving en haalden we de kam door onze offboardingpolicy, zodat we kunnen achterhalen waarom werknemers het ziekenhuis verlaten. Ook onze ‘employee journey’ namen we onder de loep, en onze afdeling werving en selectie kreeg extra inspraak om het rekruteringsproces sneller en efficiënter te kunnen aanpakken. En zo zijn er nog tal van andere projecten die we momenteel uitrollen…”

ZOL Talent Center

Kers op de taart van deze aanpak is de lancering van het ZOL Talent Center. “Met dit nieuwe project richten we onze blik op de vele uitdagingen rondom ons: de krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing, werk-privébalans, digitalisering,… We zoomen dus uit naar het herkennen, ondersteunen en laten groeien van talent binnen onze organisatie, zowel bij ambitieuze starters als ervaren medewerkers. Ons ZOL Talent Center is erg divers samengesteld, met onder andere een cel werving en selectie, een cel opleiding en ontwikkeling, begeleiders van stagiairs en studenten, een talentspecialist en een talentcoach. Ikzelf neem de rol van beleidsadviseur HRM op.”

De kracht van WELT 2.0

Het WELT 2.0-traject van Voka, dat bedrijven en organisaties begeleidt naar een duurzaam hr-beleid, biedt Inne en haar collega’s de kans om gericht actie te ondernemen in het vormgeven van een diverse en inclusieve talentenpool en het creëren van een werkbare werkplek. “De organisatie van het WELT-traject was super”, geeft Inne aan. “De sessies waren boeiend en gevarieerd, en de opvolging stond als een huis. Bovendien sloot het traject perfect aan bij onze huidige hr-projecten, met infosessies over strategie en cultuur, werkbaar werk en bedrijfscultuur. Ik kan iedereen het WELT-traject van harte aanbevelen!”

Contactpersoon

Mohamed Abidar

Adviseur arbeidsmarkt

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie