Skip to main content
Map

Het Schaduwkabinet

  • 05/10/2022

Al sinds 1990 realiseren Koen Vanhove en Stefan Deckers met hun “10-koppig” evenementenbureau Conrad Consulting beurzen, feesten, jubilea en andere onvergetelijke momenten, voor een brede waaier van klanten. De lijst van projecten is lang, van personeelsfeesten tot het herdenkingsevenement voor de bomaanslagen in 2016. Tijdens de coronapandemie hielp Conrad Consulting ook bij de inrichting van vaccinatiecentra.
 

schaduwkabinet

 

“Samen met collega’s in de eventsector vragen we van de overheid eenvoudige en consequente beleidsmaatregelen.”
 

“In onze sector was het de voorbije jaren alle hens aan dek om het hoofd boven water te houden. De coronapandemie deed onszelf en vele collega’s flink pijn. Sommigen likken nog steeds hun wonden – onder meer omdat medewerkers een andere professionele weg insloegen – terwijl anderen er solider voorstaan. Ook wijzelf hebben de crisis goed verteerd, mede dankzij ons stevige track record en de nodige financiële buffers.” zegt Koen. “Tijdens de twee Covid-jaren boden zich innovatiemogelijkheden en onverwachte opportuniteiten aan. In 2022 trok Conrad voluit de kaart van investeren in personeel en (on)roerende goederen.

“Tijdens de coronacrisis konden we rekenen op diverse steunmaatregelen vanwege de overheden in ons land. Dit was uiteraard een goede zaak, maar tegelijk stelden we vast dat de logica achter sommige maatregelen soms ver te zoeken was. Daarom pleit ik samen met mijn collega’s uit de branche voor eenvoudige, consequente beleidsmaatregelen die iedereen begrijpt en die consistent zijn gedurende langere tijd. Kijk bijvoorbeeld naar het systeem van hybride bedrijfswagens, met diverse uitzonderingen en complexe berekenings-
formules. Kan dit niet eenvoudiger en transparanter?”

“Soms beseffen we nog te weinig op welk wereldniveau de Belgen en meer specifiek onze Vlaamse evenementen-bureaus en organisatoren presteren. Festivals als PKP, Werchter of Tomorrowland, een concertzaal zoals de AB of het Sportpaleis: vijf voorbeelden waar onze buitenlandse collega’s vol bewondering naar kijken. Onze beleids-makers kunnen ons alvast meer dan een handje helpen, door een langetermijnvisie uit te dragen en via een gecoördineerde aanpak steun te bieden. Ik besef dat dit in een complex land als België – met verschillende overheden – niet evident is, maar toch moet dit mogelijk zijn. Want met exploderende kosten, een krapte op de arbeidsmarkt en een eventkalender die sinds dit jaar opnieuw uit zijn voegen barst, kunnen we elke vorm van beleidsondersteuning goed gebruiken. Dus roep ik alle overheden van ons land op: kom uit je kot!”
 

 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Artikel uit publicatie