Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het schaduwkabinet

  • 01/12/2023

Bij ambitieus ondernemen hoort vaak ook de verhuis naar een nieuw bedrijfspand. De bouw van een nieuw kantoorgebouw, productiehal en/of magazijn is vaak een traject met vele obstakels. Net voor het bouwverlof van 2023 nam het team van de textieldrukkerij Printcity zijn intrek in een gloednieuw bedrijfsgebouw in Hasselt. Hoe blikt zaakvoerder Jirky Thys terug op de voorbereiding en de bouw?

Dankzij het nieuwe bedrijfspand, met een showroom en kantoorgedeelte van 400 m² en een productieruimte van 1.200 m², kan Printcity zijn expansieplannen de komende jaren verder realiseren. “De voorbereiding en bouw waren goed voor een investering van 2,5 miljoen euro”, bevestigt Jirky Thys. “De beginfase van ons bouwproject was erg spannend, met onder meer een meerkost van 18.000 euro voor de aanleg van nieuwe afvoerleidingen tot aan het rioleringsstelsel. En waar we bij de start van de bouw nog enthousiast technische vraagstukken aanpakten, willen we zes maanden na de voorlopige oplevering definitief komaf maken met grote en kleine bouwgebreken.”

"De wachttermijn voor (bouw)-vergunningen moet drastisch naar omlaag. Dit proces verloopt momenteel veel te moeizaam."

“Door diverse technieken – van gas en elektriciteit tot ventilatie – uit te besteden aan ons netwerk, wisten we dat we op elk vlak goed geadviseerd zouden worden. Het samenstellen van een bouwteam was essentieel om het bouwproces goed op te volgen.”

“Het aanvragen van een bouwvergunning was geen wandeling door het park. De wachttijden voor dergelijke vergunningen zijn in Vlaanderen onverantwoord lang en fnuiken tal van ondernemersplannen. We willen allemaal ondernemen en werkgelegenheid creëren. Een vlottere communicatie met en tussen overheidsinstanties is een must om te kunnen focussen op het uitbouwen van een bedrijf.”
 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie