Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het schaduwkabinet

  • 02/11/2023

Elke ondernemer moet innoveren om zijn of haar bedrijf op een gezonde manier te laten groeien. Wie volop nieuwe ideeën genereert en zich aanpast aan veranderende marktomstandigheden, bouwt voorsprong op. Hoe kijkt Debra Walthery, Business Controller bij Gutami Solar, naar dit thema?


“Met Gutami Solar verzorgden we de afgelopen jaren meer dan 35.000 installaties van zonnepanelen en ruim 2.000 batterijsystemen. Dit track record leverde ons een schat aan waardevolle data op, van aantal geplaatste zonnepanelen tot aantal keuringen. Als Business Controller moet ik deze data zo efficiënt mogelijk beheren en omzetten in heldere cijfers, die mijn collega’s vervolgens kunnen inzetten om datagedreven en waardevolle beslissingen te kunnen nemen.”

“Innovatie start al op de schoolbanken, met het stimuleren van kritisch denken en het leren werken met nieuwe technologieën.”

“In mijn job als Business Controller zet ik innovatieve technologieën in om op een slimme manier met bedrijfsdata om te gaan. Dankzij het opzetten van een datawarehouse maken we werk van realtime rapportering, zodat we interne knipperlichten snel kunnen aanpakken. Ook de opstart van een Warehouse Management Systeem krijgt alle aandacht, omdat we op die manier een helder voorraadbeheer uitbouwen in een sterk fluctuerende markt.”

“Voor mij start innovatie op de schoolbanken. Het ontwikkelen van een innovatieve mindset kan al op jonge leeftijd, met het stimuleren van kritisch, probleem­oplossend en creatief denken. Ook het inzetten op digitale vaardigheden vind ik ­onontbeerlijk. In de praktijk zie ik nog te veel jongeren die nauwelijks kunnen werken met Excel of ChatGPT.”

“Ook voor duaal leren zie ik een belangrijke rol weggelegd. Deze formule biedt (jonge) talenten immers de kans om te proeven van diverse werkplekken en vaardigheden in de praktijk aan te leren.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie