Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het schaduwkabinet

  • 29/09/2023

Dankzij onze rijke festivalgeschiedenis met events als Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop, hebben eventorganisatoren en hun leveranciers in ons land een wereldreputatie opgebouwd. Ook The Safe Group, een technologiebedrijf dat onder meer eventorganisatoren bijstaat in veilige camerabewaking, signage, sensoren en ICT-oplossingen, draagt hier zijn steentje bij. Hoe ziet zaakvoerder Ilja Theuwissen de sector verder groeien?

Ilja Theuwissen (The Safe Group)
Ilja Theuwissen, The Safe Group


“De vele events en festivals die elk jaar in ons land plaatsvinden, trekken telkens tienduizenden bezoekers. Het vergt heel wat ervaring, expertise en m/v-kracht om elk van deze events in de meest comfortabele en veilige omstandigheden te laten plaatsvinden, zodat elke bezoeker met een fantastisch gevoel naar huis terugkeert.”
“Anno 2023 zijn wereldvermaarde festivals als Rock Werchter of Pukkelpop uitgegroeid tot echte proeftuinen voor innovatie. Vanuit The Safe Group zetten we hier graag mee onze schouders onder. Crowd control, cashless betalen, alarmeringssystemen zoals Be-Alert of het in goede banen leiden van de mobiliteit rond festivalterreinen: aan voorbeelden geen gebrek. Of denk ook aan het verzamelen van onderzoeksgegevens voor de volksgezondheid. En nergens anders dan op een uitgestrekt festivalterrein kunnen 5G-stresstesten zo goed uitgevoerd worden…”

"Maak van onze festivals - groot én klein - dynamische proeftuinen om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken."

“Mijn oproep aan de overheden in ons land is om eventorganisatoren voldoende (financiële) middelen en ruimte te geven om zelf, in spontane partnerships, technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen uit te testen. Leg resultaten op, maar ondersteun hen bij het innoveren. Prop hen niet in een strak gereguleerd keurslijf, maar laat hen uitgroeien tot living labs. Op die manier wordt vermeden dat van bovenaf opgelegde regels – denk aan de invoering van herbruikbare bekers – in conflict komen met operationele en logistieke handling. Een oproep voor een pragmatischere benadering dus …”
 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie