Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het schaduwkabinet

  • 31/08/2023

Logistiek en transport zijn van cruciaal belang voor onze economie. Tegelijk zijn deze sectoren volop in beweging. Hoe kijkt Wesley Mazzei, verantwoordelijk voor het vastgoed en de logistiek van Group Machiels, naar deze evolutie?

In het coverartikel van dit magazine zal je lezen dat in onze provincie ruim 500 logistieke bedrijven actief zijn, goed voor 15.000 rechtstreekse arbeidsplaatsen. Volgens Wesley Mazzei is dit geen toeval. “De combinatie van snel- en waterwegen op de as richting Antwerpen, voldoende spoorfaciliteiten, innovatieve logistieke projecten en een uitstekende samenwerking tussen bedrijven en overheidsinstellingen – zowel op stedelijk als provinciaal niveau en met partijen zoals bijvoorbeeld De Vlaamse Waterweg – plaatsen Limburg in polepositie op logistiek vlak. Vanuit Group Machiels werken we al enkele jaren samen met Aperam in het uitbouwen van een multimodaal platform in de Haven Genk en met H.Essers aan Port of Limburg, een nieuwe containerterminal.”

"Onze provincie biedt de ideale mix van multimodaliteit, beschikbare ruimte en een duurzame logistieke aanpak."
 

Wesley Mazzei (Group Machiels)


Volgens Wesley is multimodaliteit een van de succesfactoren van een toekomstbestendige logistiek. “De combinatie van weg-, water- en spoorvervoer is aan een onstuitbare opmars bezig. Voeg daarbij de aandacht voor duurzame logistiek en transport – met Genk Green Logistics, op de voormalige Ford-site, als vlaggenschip – en het efficiënt aansnijden van bedrijfsruimte, en je krijgt een aantrekkelijke cocktail voor industriële spelers.”

“Vergeet ook niet dat regio Genk een belangrijke bufferfunctie vervult naar het Duitse hinterland toe. We zien dat steeds meer aanleveringen trimodaal via Genk gebeuren, wat trouwens een hefboom zet onder investeringen in magazijnruimte.”

Wesley besluit: “Blijf als overheid voor een rechtszeker en snel werkend vergunningsbeleid zorgen. Dit is en blijft fundamenteel voor een gezond investeringsklimaat in onze provincie.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie