Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het schaduwkabinet

  • 05/07/2023

Vorige maand verhuisde De Fakkel 2023 van Hamont-Achel naar Houthalen-Helchteren. Tijdens de Family Business Happening bij het Hamontse bedrijf Hegge kregen de trotse zaakvoerders Ann en Bart Claes van Claes Retail Group de award uit handen van Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg, en Jo Brouns, Vlaams minister van Economie.

Ann Claes, Claes Retail Group


Sinds 1975 is de familiale holding CRG – het moederbedrijf boven de modemerken JBC, CKS en Mayerline – uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de Belgische retailmarkt. “Vandaag zijn de aandelen nog steeds 100 procent in handen van de familie”, zegt Ann Claes. “Op het vlak van familiale governance laten we niets aan het toeval over. Niet alleen laten we ons vakkundig begeleiden door een gespecialiseerd team, bovendien hebben we jaren geleden al werk gemaakt van een familiecharter.

“Deze award is een mooie stimulans om de derde generatie vakkundig klaar te stomen in ons familiebedrijf.”


In dat charter hebben we acht familiewaarden uitgewerkt die we hoog in het vaandel dragen, waaronder veerkracht en doorzettingsvermogen. Het in kaart brengen van deze waarden zorgt voor rust, stabiliteit en structuur in ons bedrijf. Ook het maken van goede interne afspraken draagt hiertoe bij. Investeren in zo’n kader loont op korte én lange termijn.”
Vandaag zetelt de derde generatie op uitnodiging in de raad van bestuur, als onderdeel van hun opleidingstraject. De kinderen van Ann en Bart nemen een steeds actievere rol op in het familiebedrijf. “Als we op een bepaald moment de fakkel aan hen zullen doorgeven, zoals vader dat met ons deed, zijn we ervan overtuigd dat ze hun taken en verantwoordelijkheden vol overgave zullen opnemen. Maar laat ons eerst nog maar wat genieten van De Fakkel 2023!”

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie