Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het schaduwkabinet

  • 28/02/2023

De bouw staat niet meteen bekend als de meest vrouwvriendelijke sector. Toch staat Veronique Houben al meer dan twintig jaar haar mannetje in het familiebedrijf Houben. Samen met haar broer Ignace maakt ze deel uit van het managementteam. Wat is haar visie op vrouwelijk ondernemerschap?

Veronique HoubenNa haar studies solliciteerde Veronique in 2000 naar een job op de financiële afdeling bij Houben. Al snel maakte ze deel uit van het managementteam. “Binnen ons bedrijf, dat mijn grootouders en ouders opbouwden, kreeg ik alle kansen om door te groeien. De zogenaamde drempel om je als vrouw te handhaven in de bouwsector, heb ik nooit gevoeld. Integendeel, tijdens onderhandelingen met bijvoorbeeld leveranciers of investeerders bewees ik over de nodige pit te beschikken, weliswaar gecombineerd met een gezonde dosis empathie en relativeringsvermogen.”

"Ik geloof niet in quota voor vrouwen, wél in motivatie en engagement."

“Als vrouwelijke ondernemer ben ik ervan overtuigd dat succes je niet in de schoot geworpen wordt, maar dat je er keihard voor moet werken. Die insteek zorgt voor extra motivatie en werkkracht. Ik vind trouwens dat vrouwen in het bedrijfsleven soms best wel wat ambitieuzer en assertiever zouden mogen zijn. Bij het aanwerven van nieuw talent kan ik die kwaliteiten bij kandidaten zeker appreciëren.”

“Ik geloof niet in quota in de strijd voor meer vrouwen aan de top. Voor mij gaat het om motivatie en engagement, ofwel de ‘goesting’ om professionele dromen te realiseren. Al kunnen onze beleidsmakers alsnog een handje helpen, door bijvoorbeeld de huidige problematiek van de gebrekkige kinderopvang aan te pakken. Het blijft jammer dat nog te veel ambitieuze werknemers – vrouwen én mannen – zich in alle mogelijke bochten moeten wringen om werk en privé goed te kunnen combineren.”

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?