Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Het leaseplan van de moderne werkplek

Het leaseplan van de moderne werkplek

  • 01/04/2022

De coronacrisis heeft onze manier van werken grondig veranderd. Meer dan ooit wensen medewerkers flexibiliteit en keuzevrijheid. Een werkomgeving op maat is voor bedrijven dan ook een van de troeven in de war for talent, vertelt Ulrik Van Schepdael. En zijn bedrijf mobco kan jouw onderneming hier een handje bij helpen. 

De coronacrisis heeft de moderne werkplek in een stroomversnelling gebracht…
“Het is duidelijk dat we niet zomaar kunnen terugkeren naar de realiteit van voor de pandemie. Werknemers willen de flexibiliteit behouden waaraan ze gewend zijn geraakt. Wil je als bedrijf aantrekkelijk blijven, dan moet je jouw medewerkers een werkplek op maat kunnen aanbieden. Met mobco maken we die mobiele en moderne werkplek mogelijk, via hardware, software en diensten.”
 

Moderne werkplek

Hoe cruciaal is technologie daarvoor? 

“De kracht van technologie is de laatste jaren fors toegenomen. Het is dankzij technologie dat we vandaag zo flexibel kunnen werken. Deze flexibiliteit gaat hand in hand met keuzevrijheid voor je werknemers.” 

Dat noem je ‘het tijdperk van employee choice’. Wat is dat? 

“Iemand die tijdens zijn opleiding op een MacBook heeft gewerkt, doe je geen plezier met een Windows-computer. En iemand die al zijn hele carrière met Android werkt, hoef je geen iPhone voor te schotelen. Mensen willen zelf kunnen kiezen welk toestel ze gebruiken, waar en op welk moment van de dag. In de war for talent is het bieden van deze keuzevrijheid cruciaal.”

In de war for talent is het bieden van keuzemogelijkheden cruciaal. mobco brengt deze flexibiliteit voor de gebruiker samen met een vaste en voorspelbare kost voor de onderneming!

Ulrik Van Schepdael

Hoe doe je dat het beste?

“De moderne werkplek bestaat uit standaard beschikbare toestellen: smartphones, tablets, computers en accessoires. Waarom zou je jouw IT-team dan nog belasten met het configureren en beheren van deze generieke werkplektools? Met de hulp van een slim beheerplatform voor de moderne werkplek kunnen taken geautomatiseerd worden en krijgen werknemers beter inzicht in de beschikbare toestellen en de bijhorende mogelijkheden. De resterende taken kunnen efficiënter worden uitbesteed aan een gespecialiseerde partner. Op die manier kan je IT-team zich focussen op bedrijfsspecifieke processen die voor je onderneming echt een meerwaarde betekenen. Vergelijk het maar met het beheer van je wagenpark. Vroeger moest je zelf instaan voor het onderhandelen van de prijs van je wagens, bandenwissels, onderhoud en het voorzien van een tankkaart. Nu is het de logica zelve om dat te outsourcen.”

Hoe kan mobco ondernemingen hierbij helpen? 

“mobco ontwikkelde een platform om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij de uitrol van een toekomstbestendige, veilige en flexibele moderne werkplek. Het enige wat je onderneming hoeft te doen is een budget en portfolio aan tools samenstellen, op basis van het profiel van elke medewerker. Via een eenvoudig en veilig dashboard kunnen je werknemers zelf hun favoriete tools aanvragen, bestellen en beheren, al dan niet in het kader van een flexibel verloningsplan. mobco configureert de toestellen, levert ze af op een locatie naar keuze en staat in voor het beheer, de beveiliging en het onderhoud. De werkgever behoudt te allen tijde een overzicht van 
alle toestellen en telecomabonnementen. En heeft dus meer tijd én energie om zich toe te leggen op de core business.”

mobco

Meer info: https://mob.co/wss/