Skip to main content
  • Nieuws
  • "Het Lagerhuis livestreamen in plaats van te netflixen"

"Het Lagerhuis livestreamen in plaats van te netflixen"

  • 28/10/2019

Maak kennis met Gilles Suply, adviseur Europese zaken en internationaal ondernemen bij Voka vzw. Daarnaast is hij een echte brexit-binger. Elk nieuwtje moet hij weten. Een dag zonder brexit is een verloren dag. Hij livestreamt zelfs liever het Lagerhuis in plaats van te netflixen. In De Morgen vertelde hij over zijn fascinatie voor de brexit. Lees hieronder het interview.

"Ongeveer twee maanden na het brexitreferendum begon ik als aGilles Suplydviseur Europese Zaken bij het ondernemersnetwerk Voka, dus ik wist dat ik een poosje bezig zou zijn met het dossier. Maar al sinds de verkiezingsbelofte van David Cameron was ik erdoor gebeten. De fascinatie gaat naast de kantooruren dus gewoon door. In plaats van ’s avonds te Netflixen ben ik 60 pagina’s van het nieuwste akkoord aan het doorploegen of zit ik de debatten in het Lagerhuis te livestreamen via YouTube."

"Als ik eenmaal op dreef raak over de brexit, ben ik een echte spraakwaterval. Bij mijn vriendin, die nochtans geïnteresseerd is in de actualiteit, voel ik me dan echt een vakidioot. Dan passeren op Twitter van die lolletjes die eigenlijk heel technische grapjes zijn, maar daar zit ik soms erg om te lachen. De Brexitcast van de BBC is op dat vlak geweldig."

"Mijn favoriete personage in de hele brexitsaga is zonder twijfel Dominic Cummings (de hoofdadviseur van Boris Johnson, MM). Alle snode plannen die naar hem worden teruggekoppeld, terwijl hij nooit op de voorgrond treedt... Ze noemen hem niet voor niets de Raspoetin van de Britten. Het heeft zeker een hoog entertainmentgehalte."

"En toch zou ik het geen vermaak noemen. Daarvoor vind ik de consequenties veel te zwaar. Of ik het brexitnieuws zou missen als de knoop wordt doorgehakt? Ach, ik denk dat we over damage control nog genoeg kunnen nakaarten, en de toekomstige relatie moet nog uitgewerkt worden. Het zou wel tegemoetkomen aan een gezonde vorm van professionele frustratie: dan kan ik ook eens naar andere landen kijken, in plaats van constant over het Kanaal te turen."

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant