Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Herinrichting R0 zone Zaventem na kwarteeuw van start

Herinrichting R0 zone Zaventem na kwarteeuw van start

  • 17/05/2024

​De Vlaamse regering heeft de herinrichting van de Ring rond Brussel in de zone Zaventem goedgekeurd. De kostprijs van het project wordt geraamd op 1,2 miljard euro. De werken starten ten vroegste in 2026. Voka - KvK Vlaams-Brabant is tevreden dat de werken na een kwarteeuw van start gaan.

De herinrichting van de Ring R0 rond Brussel in de zone Zaventem past binnen het ruimere programma van de werken aan de Brusselse Ring.

De werken in de zone Zaventem situeren zich van de verkeerswisselaar R0/E19 Machelen tot en met de verkeerswisselaar R0/E40 Sint-Stevens-Woluwe. Bedoeling is om in die zone twee gescheiden verkeersstromen te ontwikkelen. Zo komt er onder meer een stedelijke Ringweg voor het plaatselijke bestemmingsverkeer en een doorgaande Ringweg voor het verkeer met een langer traject.

"Tevreden dat de werken in de Zone Zaventem eindelijk van start kunnen gaan. De hele zone is van economisch belang omwille van de talrijke bedrijventerreinen en nationale luchthaven, Brussels Airport. De mobiliteitsknopen ontwarren zorgt voor een betere doorstroming." aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant.

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Proximus