Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Health Valley is volgende stop voor Voka On Tour

Health Valley is volgende stop voor Voka On Tour

  • 28/03/2024

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen nodigt Voka - KvK Vlaams-Brabant ondernemers uit tijdens “Voka On Tour” om input te geven over diverse onderwerpen die geregeld worden vanuit een gemeentebestuur. De tour betreft verscheidene gesprekken en dus haltes rond de uitdagingen en opportuniteiten voor ondernemers. Kortom: wat kan er beter geregeld worden in de Vlaams-Brabantse gemeenten? Met deze input gaat Voka- KvK Vlaams-Brabant aan de slag voor de opmaak van een sterk lokaal memorandum. De laatste halte vond plaats in de vroege ochtend op 28 maart in het 2H Center op Health Valley

Als regiobestuur willen we Voka on Tour ondersteunen van Ternat tot de Zennevallei, van het Pajottenland tot Asse. We willen de opmerkingen van de ondernemers over het lokaal beleid capteren. Onderwerpen zoals gemeentelijke fiscaliteit, fusies, ruimte, economie en mobiliteit komen zeker ter sprake”, aldus Peter Penasse, regiovoorzitter van West-Brabant.

Vergelijking tussen ondernemen en topsport

Tijdens deze ontbijtsessie maakten Michael Verschueren en Hans Chabert een vergelijking tussen ondernemen en topsport. Ondernemen vergt namelijk naast strategisch inzicht ook een ijzersterke mentale weerbaarheid, vergelijkbaar met de eisen in de topsport.

Met een keynote van Michael Verschueren en Hans Chabert benadrukken we het belang van strategisch te ondernemen en zich te verzorgen zoals een topsporter doet. Vervolgens gaan we in gesprek met de West-Brabantse ondernemers en luisteren naar hun opmerkingen over het lokaal beleid ”, verduidelijkt belangenbehartiger Wim Pannecoucke.

Waardevolle input van TMS Ternat, Waer Waters, MAN , Vlassenroot en Brouwerij Boon voor lokale besturen tijdens Voka On Tour

Voka - KvK Vlaams-Brabant gaat tijdens de tour ook met bedrijven persoonlijk het gesprek aan. Zo kregen ze onder andere waardevolle input van TMS Ternat, Waer Water, MAN, Vlassenroot en Brouwerij Boon. 

Vergunningsbeleid blijft één van de grote uitdagingen voor vele ondernemingen. Daarom vragen we aan de lokale besturen om mee te denken vanuit het oogpunt van de onderneming. Benader de ondernemers laagdrempelig, betrek ze bij participatiesessies, stel alternatieven voor waar nodig en ga met hen in gesprek” sluit Wim Pannecoucke af.

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Proximus