Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • HB Antwerp slijpt topdiamanten uit Botswana

HB Antwerp slijpt topdiamanten uit Botswana

  • 07/04/2021

Het Antwerpse diamantbedrijf HB Antwerp heeft een bijzondere deal gesloten met de Canadese diamantproducent Lucara. Hierdoor komen alle diamanten van minstens 10,8 karaat die in de Karowemijn in Botswana gevonden worden, de komende twee jaar automatisch naar HB Antwerp om er geslepen te worden.

Door de lokale innovatieve manier van werken is de Karowemijn in Botswana een mijn die in de diamantwereld tot de verbeelding spreekt. Want de aanpak leidde er al tot de vondst van zeer uitzonderlijke diamanten, zoals de Sewêlo van 1.758 karaat, de Lesedi La Rona van 1.111 karaat en de Sethunya van 549 karaat.
HB Antwerp heeft fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie om deze grote stenen te scannen, analyseren, meten en slijpen. Dit gebeurt in zijn nieuwe productiefaciliteit in de Beurs voor Diamanthandel in de Antwerpse diamantwijk. ‘Deze unieke deal brengt nog meer grote diamanten rechtstreeks naar Antwerpen om hier te worden geslepen’, stelt Margaux Donckier van HB Antwerp. Met deze deal bevestigt dat ook zijn ambitie om eenvoud en transparantie te brengen in de toeleveringsketen.

www.hbantwerp.com

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - DNCM
Proximus
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
imu - vzw - obd