Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • GWL gaat voor de gulden digitale middenweg

GWL gaat voor de gulden digitale middenweg

  • 28/04/2023

Samen met zijn broer Jan staat Wim Lauwers al sinds 2000 aan het hoofd van GWL, een dynamisch familiebedrijf dat een brede waaier van infrastructuurdiensten levert aan industrie, nutsbedrijven en aannemers. De komende maanden en jaren willen de broers een versnelling hoger schakelen op het vlak van digitalisering. Hoe helpt Voka Digihub hen hierbij?

Wim Lauwers (GWL)


Netwerk van vennootschappen

Wat ooit startte als een eenmanszaak in kabelleggen, is vandaag uitgegroeid tot een grote Limburgse speler in grond-, infrastructuur- en funderingswerken, betonproductie, putboringen en recycling. Vanop drie locaties (Houthalen, Pelt en Oudsbergen) sturen Wim en Jan Lauwers een team van circa 50 medewerkers aan. “Het runnen van acht verschillende vennootschappen is meer dan een voltijdse opdracht”, zegt Wim. “De voorbije jaren deden we heel wat overnames, om zo onze expertise in verschillende diensten aan te scherpen. Het afgelopen jaar hebben we onze divisie nutsleidingen in GWL Nutsinfra ondergebracht, samen met Martijn Boonen. Tussen onze vennootschappen lopen heel wat organisatorische lijnen, wat de nodige interne afstemming vereist.”

Investeren in ERP-systeem

“Midden 2022 beslisten we om te investeren in een krachtig ERP-systeem, zodat we onze interne bedrijfsprocessen zo goed mogelijk op elkaar kunnen afstemmen”, geeft Wim aan. “Concreet willen we werk maken van een performante planning- en communicatietool voor onze medewerkers die dagelijks op weg zijn naar werven en klanten. Vandaag doen ze hun tijdregistratie nog manueel: elke werknemer vult op kantoor zijn dagstaat in, waarna ik die gegevens controleer op basis van gps-data, om ze vervolgens in Bouwsoft te verwerken. Dit is weliswaar een erg arbeidsintensief en tijdrovend proces, maar tegelijk houd ik de vinger aan de pols van onze dagelijkse werkprocessen.”

"Investeren in een performant ERP-systeem is een belangrijke stap richting slimmer werken."

Slimmer werken

Slimmer werken wordt dus de boodschap, mét de mogelijkheid om die voeling met de praktijk te behouden. “We gaan dus niet voor een radicale digitale ommezwaai binnen onze bedrijvengroep, maar zoeken de gulden middenweg tussen digitaal en analoog”, bevestigt Wim. “In elk geval willen we het onze medewerkers zo makkelijk mogelijk maken om werkuren en afgelegde kilometers te registreren. We willen de werklast aanzienlijk verlagen, waardoor gefocust kan worden op kerntaken.”

Begeleiding van Voka Digihub

In het kader van deze denkoefening kan de Voka Digihub een belangrijke meerwaarde bieden. Wim: “In september vorig jaar kregen we bezoek van een Vokaspecialist, die ons overtuigde om in het Digihub-traject te stappen. Hij bracht ons in contact met een externe partner, die onze vennootschappen grondig doorlichtte op het vlak van digitalisering. Op basis van verkennende vergaderingen werd een digitaliseringsprogramma samengesteld. Nu is het afwachten met welke partner we dit jaar in zee kunnen gaan. Ik hoop dat we begin 2024 op de startknop van ons nieuwe ERP-systeem kunnen drukken. We zijn alleszins erg tevreden over de begeleiding door Voka – KvK Limburg, inclusief de financiële ondersteuning die we via het Digihub-parcours genieten.”

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie