Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Groep Van Roey is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2021.

Groep Van Roey is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2021.

  • 13/10/2021

Groep Van Roey is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2021.

 Het bedrijf kreeg de prijs uit handen van Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken. Ook Tailormate en Orakel Group zijn op het gala in de prijzen gevallen. Voor de 35e keer heeft Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Op dit event bekroont Voka het beste wat de ondernemersregio te bieden heeft. Bijna 300 ondernemers hebben het event live bijgewoond, vanuit het Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Onder de aanwezigen ook Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken en een heel aantal burgemeesters uit de regio.

“Jullie hebben tijdens corona creativiteit moeten tonen, innovatie en doorzettingsvermogen”, stak de minister de ondernemers een hart onder de riem. “Jullie zijn strijdvaardig gebleven en hebben daarmee de weg getoond naar hoe het anders kan en soms ook moet. Reken maar dat die stemmen doorklinken tot in de Wetstraat.

”De hoofdprijs – de Prijs Ondernemen – is dit jaar voor bouwbedrijf groep Van Roey uit Rijkevorsel. Ze kregen de meeste punten van de jury. “De jury heeft onder meer gelet op durf en ambitie, een vernieuwende bedrijfscultuur en innovatie”, liet Annelies Verlinden weten. “Wij zijn ontzettend blij met deze prijs”, zei Nancy Vervoort, CFO van groep Van Roey. “Wij hebben als groep van elf bedrijven en meer dan 1.000 medewerkers geen duurzaamheidsstrategie, maar een duurzame strategie. We proberen elke dag opnieuw een tastbare bijdrage te leveren aan een aantal maatschappelijke uitdagingen. De veerkracht was er om door te zetten. Het doet goed als al dat werk door andere ondernemers wordt geprezen."

Oscars van het ondernemen

De Voka Prijs Ondernemen beschouwen we graag als de Oscars van het ondernemen. Daar hoort een rode loper bij. Die gaf een warm welkom aan de negen genomineerden uit de verschillende Voka Lokaal afdelingen. In hun kielzog volgden bijna 300 ondernemers uit regio Mechelen en Kempen. Het Primrose Trio opende het gala met Rise van Lost Frequencies. VRT-nieuwsanker Xavier Taveirnepresenteerde het geheel. Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen, prees in zijn speech het ondernemerschap in de regio en Ronny Van Broekhoeven, intussen 200 dagen voorzitter van Voka Mechelen-Kempen, herkende in de negen genomineerden “een visie, aanpassingsvermogen en drive die je als ondernemer nodig hebt om van veerkacht naar daadkracht te gaan”. Eigenschappen die hij ook de politiek toewenste.

Durf door te pakken. En hervorm.

Op het event sprak ook Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen, de ondernemers toe. Met een duidelijke boodschap voor de aanwezige politici. "We moeten helaas vaststellen: het kibbelkabinet is terug. Vivaldi telt vier seizoenen, het lijkt nu al winter. Als het op federaal niveau niet meer werkt, fix het dan. Durf door te pakken en hervorm. Doe het vooral die prachtige bedrijven hier in de zaal. Stuk voor stuk winnaars. We zijn trots oponze regio. Ze staat nu op de wereldkaart. Laten we dit momentum vasthouden. Laten we Samen Ondernemen en Samen Groeien."

 

Naast de Voka Prijs Ondernemen werd ook de Prijs Duurzaam Ondernemen uitgereikt. Deze prijs gaat naar één van de deelnemers aan het VCDO, voluit het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Elk jaar kiest een onafhankelijke evaluatiecommissie een winnaar. Er waren drie genomineerden: Anne-lore by Van Herck uit Geel, Cartamundi uit Turnhout en Orakel Group uit Retie. Myriam Heeremans, directeur ondernemerschap Voka Mechelen-Kempen, en Koel Schelkens van Fluvius, ook voorzitter van de evaluatiecommissie, overhandigden de prijs aan de winnaar. De winnaar werd Orakel Group uit Retie, producent van onder meer ecologische polsbandjes en jetons voor festivals. "Het bedrijf is wereldwijd actief. Ondernemen doen ze met een globale en transparante duurzaamheidsvisie op lange termijn. Ze willen bovendien tegen 2025 volledig CO₂-neutraal produceren en gaan voluit voor gerecycleerde materialen", vertelde Myriam.

Voor de Prijs lnnovatief Ondernemen moesten de negen genomineerden voor de Prijs Ondernemen een expertenjury overtuigen van hun case en bedrijfsvoering . De jury laat zich niet enkel leiden door nieuwe technologie maar kijkt naar een bredere invulling van innovatie. Laia Vanden Abbeele (Business Center Directeur Antwerpen-Mechelen) van ING Belgium en Philippe Dhelft, regiodirecteur bij ING Kempen, hadden de enveloppe met de winnaar bij. De keuze viel op Tailormate uit Mechelen, expert in standen- en interieurbouw. Het bedrijf viel op door hun vernieuwende businessmodel. "lnnovatie is voor ons herscholen en hervormen. We komen
uit de standenbouw en hebben een hele grate omslag moeten maken. We hebben heel hard moeten werken om in deze coronacrisis onszelf staande te houden, toen 80% van onze omzet wegviel.
Daarom is deze erkenning erg leuk en een bekroning voor heel het team", aidus Kevin Goovaerts en Ignace Degens.

In totaal dongen negen bedrijven mee voor de Prijs Ondernemen. "Laten we vooral niet vergeten dat alle negen genomineerden winnaars zijn", vertelde XavierTaveirne. In decompilatiefilm kwamen alle negen genomineerden aan bod: Antilope De Bie, Boerinneke, Cosmade Belgium, Dirk Maris (Sedum- en Graszodenservice), groep
Van Roey, Groep Suerickx, Netropolix, Stubbe Draai- en Freeswerk en Tailormate.
Al sinds 1 juli voerden de negen genomineerde bedrijven een
strijd voor de hoofdprijs. Online hebben 6000 mensen gestemd op hun favoriet. Alie stemmen werden gevalideerd door gerechtsdeurwaarder Michel Eyskens. De negen genomineerde bedrijven hebben zich ook voor een expertenjury verdedigen. In deze jury zetelen Kurt Peys van Team Bedrijfstrajecten binnen VLAIO, Laia Vanden Abbeele van ING, Koen Schelkens van Fluvius en Tim Weyts van SD Worx, en dat allemaal onder het voorzitterschap van Marc De Geyter van de Nation ale Bank. "Om maar te zeggen", besloot Xavier Taveirne, "je moet 'm echt verdienen, die Prijs Ondernemen."

Bekijk hier onze aftermovie

 

AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - obd
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
AW_Digitalisering

Artikel uit publicatie