Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Groep Cretskens sleept ondernemersprijs Herman Dessers in de wacht

Groep Cretskens sleept ondernemersprijs Herman Dessers in de wacht

  • 01/07/2022

Elk jaar reikt Voka – KvK Limburg de Ondernemersprijs Herman Dessers uit. Met deze prijs willen we een Limburgse ondernemer of organisatie belonen die door uitzonderlijke prestaties onze provincie mee op de kaart zet. Dit jaar waren het Nadia Jansen (Group Jansen), Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens) en Philippe Bodson (ASL Group) die streden om de titel. Begin juni werden Suzy en Raymond Cretskens (Groep Cretskens) tot laureaat 2021 uitgeroepen. Samen met hun dochters Souleika, Jerica en Orfea is het echtpaar enorm trots op deze erkenning.

cretskens

 

Organische bedrijfsgroei

En trots mogen ze zeker zijn! Want toen Raymond Cretskens op amper 19-jarige leeftijd de slagerij van zijn zieke vader overnam in Rotem (Dilsen-Stokem), had hij nooit kunnen vermoeden dat hij anno 2022 met echtgenote Suzy Lemmens en hun drie dochters een heel diverse bedrijvengroep zou runnen.

“Sinds 1986 hebben we onze bedrijvengroep op een organische manier uitgebouwd”, blikt Raymond terug. “Na de slagerij destijds volgde de overname van een krantenwinkel en een eerste supermarkt in Eisden. Die stap was het startschot voor het beheer van Carrefour-supermarkten in onze provincie, waarbij de teller vandaag op twintig winkels staat.”

Verticale integratie als rode draad

Sindsdien was het ondernemersvirus niet meer te stoppen. Eind 2015 nam het echtpaar Cretskens-Lemmens de industriële bakkerij Q-Bakeries in Heusden-Zolder over. De jaren daarop werd de business stelselmatig uitgebouwd, met verticale integratie en onderlinge kruisbestuiving als rode draad in het familiebedrijf. Met de controle van een bouwbedrijf (AKP/Allim), participaties in beloftevolle start-ups en het beheer van een uitzendkantoor (Flexer) zijn de werkagenda’s ten huize Cretskens-Lemmens meer dan goed gevuld.

Felicitaties van de Voka-jury

Dat Suzy en Raymond op 2 juni tijdens een awardshow als laureaat uit de bus kwamen, zal voor veel collega-ondernemers geen verrassing zijn. Nochtans dongen nog twee andere sterke kandidaten mee voor de 28ste Ondernemersprijs Herman Dessers, met name Nadia Jansen (Group Jansen) en Philippe Bodson (ASL Group). Toch koos de wedstrijdjury voor de unieke aanpak van het ondernemerskoppel. “Volgens voorzitter Karin Van De Velde ontvingen we de prijs vanwege het feit dat we via gerichte overnames onze investeringsgroep hebben uitgebouwd tot een sterk en gezond groeiende onderneming”, aldus Raymond. “Met ruim 1000 werknemers zijn we vandaag effectief een belangrijke werkgever in Limburg. Tegelijk was de jury gecharmeerd door de diversificatie die door onze familiale onderneming loopt, met ook onze drie dochters die steeds meer in beeld komen. Hard werken, in combinatie met een solide businessplan, loont altijd!”

 

“Deze award is een mooie onder­scheiding voor al onze medewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven.”

 

Mooie bekroning voor alle collega’s

Het gezin beschouwt de Ondernemersprijs Herman Dessers als een mooie bekroning voor het tot nu toe geleverde werk. Maar op de lauweren rusten, daar is geen sprake van! “Deze award krijgt zeker een speciale plaats in ons kantoor”, zegt Raymond trots. “Want zonder al onze collega’s op de werkvloer zouden we ons fantastische parcours niet hebben kunnen afleggen. De voorbije twee jaar – met onder meer de coronapandemie – waren zeker niet de makkelijkste. En ook vandaag komen er heel wat uitdagingen op ons af. Als selfmade familiebedrijf staan alle neuzen echter in dezelfde richting om elke dag keihard te blijven werken. We trekken samen aan hetzelfde zeel. Niet opgeven, de lat hoog blijven leggen en met beide voeten op de grond blijven staan, dat vinden we belangrijk. Het is net tijdens moeilijke momenten dat volharding het verschil maakt.”

Vol lof over Voka-netwerkactiviteiten

Als ondernemerskoppel hechten Suzy en Raymond trouwens erg veel belang aan de kracht van netwerking en zakelijke ervaringen uitwisselen met collega­ondernemers. “De opleidingen en netwerkactiviteiten die Voka – Kvk Limburg organiseert, zijn voor ons essentieel om inspirerende ideeën op te doen en nieuwe contacten te leggen. Ondanks onze superdrukke agenda’s trachten we regelmatig deel te nemen aan nieuwe events. De activiteiten van Voka – KvK Limburg zijn een echte aanrader voor elke Limburgse ondernemer!” 

 

voka

 

Over de Ondernemersprijs Herman Dessers

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de directeur die de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg maar liefst 42 jaar leidde, van 1949 tot en met 1990. Het doel van deze prijs is al 28 jaar lang het belonen van een persoon, een onderneming, een vereniging, een instelling of een groepering uit Limburg die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft ten voordele van Limburg, waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen.

Meer weten? Klik hier

Contactpersoon

Laura Michielsen

Coördinator marketing & communicatie

Artikel uit publicatie