Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Groeien in een sfeer van openheid en vertrouwen

Groeien in een sfeer van openheid en vertrouwen

  • 15/09/2022

Een netwerk opbouwen om u tegen te zeggen, sparren met gelijkgezinden over complexe uitdagingen, groeien als ondernemer en als mens. Bart Haghedooren hoeft niet lang na te denken over de voordelen van Voka's lerende netwerken.

Bart Haghedooren

Omschrijf jezelf in een notendop.

Ik ben Bart Haghedooren en run samen met mijn echtgenote, Katty Duville, ESQ Solutions. Met ESQ Solutions willen we elk individu en elke organisatie helpen groeien in kwaliteit, milieu, duurzaamheid en welzijn. Dit doen we door het ondersteunen van bedrijven bij de wettelijke thema's (milieu & preventie) en door het opzetten van werkbare managementsystemen (bijvoorbeeld: ISO & VCA, CO2-prestatieladder...). Daarvoor was ik lange tijd actief binnen de voedingsindustrie waar ik verschillende rollen had zoals plant manager en HR-directeur. 

Wat was jouw drijfveer om je in te schrijven voor een lerend netwerk?

Als ondernemer vind ik het belangrijk om zelf te blijven groeien om zo ook ons team en bedrijf te kunnen verbeteren. Door met een vaste groep ondernemers regelmatig samen te komen, kan je meer informatie en ervaringen uitwisselen dan op of tijdens een eenmalig netwerkevent. In één klap vergroot ik ook mijn netwerk en het zou leuk zijn als collega-ondernemers ook iets van mij kunnen leren. Bovendien had ik al veel positieve feedback opgevangen van andere Plato-deelnemers, onder meer van mijn echtgenote die fervent Platonist is.

Hoe zou je onze lerende netwerken omschrijven in eigen woorden?

Onze groep komt maandelijks samen in het bedrijf van één van de Plato-deelnemers waardoor je elkaar en elkaars organisatie nog beter leert kennen. Al sinds de kick-off gebeurt dat in een sfeer van grote openheid en vertrouwen. Daar zit de begeleiding door onze mentoren ongetwijfeld voor iets tussen. Er kan over alles worden gesproken, zowel de successen als de tegenslagen of frustraties komen aan bod. Door de samenstelling van de groep door Voka was het eenvoudig om in overleg interessante thema's te bepalen voor de verschillende sessies. Door de mix tussen kennisdeling van (externe) sprekers en de ervaringen uit de groep krijg je snel een brede kijk over een bepaald topic. Er is ook ruimte voor persoonlijke vragen.

Wat zal je bijblijven?

De Plato-groepsleden zijn actief in verschillende sectoren en onze business is zeer uiteenlopend. Toch stel ik keer op keer vast dat je meestal niet de enige bent die met een bepaalde uitdaging zit. Dikwijls kan je leren uit hoe iemand anders een vergelijkbare uitdaging heeft aangepakt. Waarom dan proberen het warm water uit te vinden? Door die input mee te nemen, win je aan snelheid en efficiëntie. Door de formule waarbij je elkaar maandelijks ziet, zijn er regelmatige contactmomenten. De informele momenten zorgen voor de nodige binding tijdens de inhoudelijke sessies.

CTA

Contactpersoon

Marjolein Haan

Manager Ledenrelaties - Manager Groeitrajecten