Skip to main content
  • Nieuws
  • Groeibedrijf CTESO verkent financieringslandschap

Groeibedrijf CTESO verkent financieringslandschap

  • 03/01/2022

CTESO is meer dan een machinebouwer. Het jonge familiebedrijf uit 
Oudsbergen buigt zich naast de assemblage en de opstart van de machines bij bepaalde projecten ook over de volledige engineering of co-engineering ervan met zijn klanten. Het leverde CTESO de afgelopen jaren een flinke groeispurt op. Meteen ook de trigger om bij Voka – KvK Limburg het traject Investor Readiness te volgen.

cteso
Rob Creemers (CTESO) en Ellen Olislagers (Voka - KvK Limburg)

 

Gegroeid op korte tijd

Product handling en product assemblage zijn de stokpaardjes van CTESO. “Of we produceren machines die door bedrijven zelf geëngineerd zijn, of we werken aan een oplossing op maat. Daarbij zijn we betrokken vanaf het design – mechanisch, elektrisch en softwarematig – tot de assemblage, testing en opstart bij CTESO en op locatie bij de klant.”
Vandaag telt CTESO – fulltime gestart in 2019 – 11 medewerkers en is de zoektocht naar een 12de ingezet. Volgend jaar moet dat aantal nog de hoogte ingaan om de vele aanvragen aan te kunnen. Om die ambitie te doen slagen, wilde Rob de diverse financieringsmogelijkheden kennen en volgde hij het Investor Readiness-traject van Voka – KvK Limburg.

Hands-on

Het traject richt zich op ondernemers die de bomen door het financieringsbos niet meer zien. Een groep van ondernemers en enkele onafhankelijke experten wisselen tijdens een tweedaagse en drie bijkomende sessies kennis en ervaring uit.
“Financiering via de bank, crowdfunding, investeerders, … De vele financieringsmogelijkheden werden piekfijn uitgelegd en aangevuld met boeiende keynotes van investeerders zelf. Maar ook: hoe kan je je project het best pitchen? Waar houden investeerders rekening mee? Heel hands-on, wat de vertaling naar de praktijk zeer laagdrempelig maakt.”

“Het heeft ons het bos door de bomen doen zien in de veelheid van financieringsmogelijk­heden en ook concreet geholpen aan extra kapitaal om de groei verder te stimuleren”

Rob Creemers, CEO en medeoprichter van CTESO

Concrete resultaten

En die vertaling kwam er snel. CTESO was bij aanvang niet actief op zoek naar financiering, maar het traject heeft uiteindelijk wel iets concreets opgeleverd.

“In de laatste sessie hebben we ons verhaal gepitcht, met interesse tot gevolg. We hebben een meerjarig financieel plan opgemaakt en zijn bij de banken gaan aankloppen. Die aanvraag is goedgekeurd, wat ons voor volgend jaar de nodige middelen geeft om onze naam als groeibedrijf nog meer kracht bij te zetten.” 

Is de wereld van financiering voor jou ook onbekend en kan je onderneming een financiële boost gebruiken om verder te groeien?
 
Voka – KvK Limburg zet je graag op weg. 
Klik hier voor meer informatie:

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers