Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Grenzeloze gesprekken: Magics

  • 05/10/2022

In deze reeks knoopt International Business Development Manager Petra Van Bouwelen een gesprek aan over de uitdagingen van internationalisering met ondernemers uit regio Mechelen-Kempen.

Wat is de bedrijfsactiviteit van Magics?

Magics Technologies is gestart vanuit een gedeelde visie dat autonome machines de sleutel zijn tot het realiseren van nieuwe veilige, ongelimiteerde bronnen van energie. We leveren halfgeleidertechnologie, chips voor roboticaoplossingen in stralingsomgevingen, telecom en satellietapplicaties. Traditionele elektronica gaat stuk in stralingsomgevingen. Daar maken wij het verschil met onze chips, die wel blijven functioneren. In nucleaire omgevingen kan onze technologie bijvoorbeeld 1.000 maal meer straling aan dan wat de huidige markt kan aanbieden. In de ruimtevaart maken we ook het verschil wat betreft de elektrische specificaties. Daarnaast hebben we eerste protoypes ontwikkeld die Machine learning algoritmes op een energie-efficiënte manier laten werken in ruimtevaart, energy en defensie applicaties. Bijvoorbeeld voor drones of het real-time verwerken van informatie in een satelliet.
 

Naar hoeveel landen exporteren jullie en naar welke groeimarkten kijk je nog?

We exporten momenteel naar een zestal landen. Het is onze ambitie om de Europese marktleider van chips te worden in de ruimtevaart, nucleaire en defensie industrie. Dit laat toe om Europa onafhankelijker te laten worden voor een aantal van hun strategische applicaties: energy, cyberspace en defensie. Ons startpunt is Europa en UK, daarnaast zien we veel groeipotentieel in US en Azië.
 

Hoe blijf je competitief ten opzichte van andere internationale spelers?

We proberen met onze chips op 1 of 2 parameters minsten 10 maal beter te zijn dan onze competitie. Daarnaast is het onze ambitie om een portfolio van chips te kunnen aanbieden voor subsystemen in onze industrieën.

Hoe is jullie ervaring met de dienstverlening internationaal ondernemen van Voka?

We kunnen altijd terecht bij Voka. Ons eerste buitenlands bedrijf hebben we samen met hen opgezet. In elk land hebben ze een netwerk om de opstart van zulke vennootschappen te vergemakkelijken. Daarnaast kunnen ze helpen om exportambities te begeleiden of ondersteuning bieden in de uitwerking ervan. Voka gaf ons inzichten om verdere stappen te ondernemen.
 

Een laatste tip voor de startende exporteur?

Probeer jezelf goed te omringen met mensen die ervaring hebben met export en gebruik de support en de netwerken die Voka, Agoria en Flanders investment je kunnen aanbieden. Leads kunnen in eerste instantie ook gegenereerd worden door distribiteurs of agents.
 

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Full bio of Petra Van Bouwelen