Skip to main content
  • Nieuws
  • Greenville maakt kennis met West-Vlaams ondernemerschap

Greenville maakt kennis met West-Vlaams ondernemerschap

  • 26/06/2016

Kortrijk ontving van 22 tot en met 26 juni een delegatie ondernemers en vertegenwoordigers uit zusterstad Greenville, South Carolina. Voka West-Vlaanderen organiseerde op donderdag 23 juni enkele bedrijfsbezoeken voor de Amerikanen.

Via de reis konden de Amerikanen Kortrijk en de verwezenlijkingen en ambities van de stad ontdekken. Daarnaast brachten ze natuurlijk ook hun eigen stad Greenville onder de aandacht bij de ondernemers en het stadsbestuur van Kortrijk. Heel wat projecten, interesses en mogelijkheden werden besproken, waarbij de band tussen beide steden telkens centraal stond.

Na de lunch die donderdag bij Voka West-Vlaanderen plaatsvond, vertrok de delegatie op bedrijfsbezoek. Bij Delta Light in Moorsele gaf CEO Jan Ameloot een uitgebreide rondleiding in het bedrijf dat zijn vader ruim 25 jaar geleden oprichtte. De Amerikaanse delegatie was best onder de indruk van de nieuwe gebouwen die bijna een jaar geleden in gebruik werden genomen.

Na het bezoek aan Delta Light ging het richting Bellegem, waar Brouwerij Omer Vander Ghinste bezocht werd. Daar werd duidelijk dat het Belgische bier bij de Amerikanen nog steeds erg hoog aangeschreven staat. Veel tijd was er na de korte rondleiding niet over, maar toch genoten de gasten uit Greenville nog van een Omer alvorens te vertrekken.

Bekijk hieronder de foto's van het bezoek van de Greenville-delegatie aan Voka West-Vlaanderen, Delta Light en Brouwerij Omer Vander Ghinste.