Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Goede Zaken van ondernemingen in de kijker op honderden locaties in West-Vlaanderen

Goede Zaken van ondernemingen in de kijker op honderden locaties in West-Vlaanderen

  • 30/08/2023

Nieuwe campagne van Voka zet veelzijdig ondernemerschap in de kijker

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, roept de eerste week van september uit tot de Week van de Goede Zaken. Bij ruim 300 bedrijven op meer dan 1000 locaties in Vlaanderen en Brussel plaatsen ondernemingen hun goede zaak in de kijker door middel van spandoeken aan de bedrijfsgebouwen. In West-Vlaanderen nemen al zo’n 50 bedrijven deel, en het aantal groeit elke dag. Met de campagne Goede Zaken wil Voka benadrukken dat zowel de realisatie van economische meerwaarde als die van maatschappelijke meerwaarde hand in hand gaan. De grootste VRT-zender Radio 2 trekt Vlaanderen rond met een Goede Zaken-roadshow waarbij elke weekdag radio wordt gemaakt vanuit een ander bedrijf.

Goede Zaken - Grandeco
  • “Innovatief behangpapier doodt 99% van alle virussen” (Grandeco, Tielt)
  • “Wij zijn 100% klimaatpositief” (E-Luse, Harelbeke)
  • “Dankzij ons ecobeton 16% minder CO2-uitstoot” (Group De Brabandere, Veurne)

Deze slogans zijn maar enkele voorbeelden van de Goede Zaken van zo’n 50 West-Vlaamse (en bij uitbreiding meer dan 300 Vlaamse) ondernemingen. De slogans zijn te lezen op grote spandoeken en posters aan en in bedrijfsgebouwen, verspreid over alle Vlaamse provincies en in Brussel.

“Ondernemen, dat is economische omzet én maatschappelijke inzet. Dat willen we aan heel West-Vlaanderen, en bij uitbreiding heel Vlaanderen en Brussel, laten zien met deze nieuwe campagne. Ondernemingen hebben een positieve impact voor iedereen: werknemers, klanten, aandeelhouders, leveranciers en finaal voor de hele maatschappij. De economie, dat zijn wij samen. Met deze positieve campagne wil Voka een tegengif bieden voor het pessimisme dat in de samenleving sluimert”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Week van de Goede Zaken

Voka trapt de campagne af met de Week van de Goede Zaken, die start op maandag 4 september. Tijdens de Week van de Goede Zaken zullen de Radio 2-presentatoren Ann Reymen en Daan Masset elke dag langsgaan bij een ander Vlaams bedrijf om van daaruit radio te maken. De radiomakers houden halt bij Van Zon (4/9), ASAP Interim (5/9), Grandeco (6/9), Signify (7/9) en Derbigum (8/9).

1.000 locaties

De campagne zal te zien zijn in het straatbeeld op honderden locaties in West-Vlaanderen, en op meer dan 1.000 locaties in heel Vlaanderen en Brussel, via billboards langs de weg, op broodzakken bij bakkers overal in Vlaanderen en ook online. De campagne loopt nog het hele najaar.

Waarom deze campagne?

Voka wil Vlamingen positiever naar bedrijven laten kijken. De echte doorbraken voor veel maatschappelijke uitdagingen zullen van bedrijven komen. Voka wil zoveel mogelijk Vlamingen daarvan overtuigen, op een laagdrempelige manier én met overtuigende boodschappen. “We mogen met z’n allen fier zijn op het sterke West-Vlaamse ondernemerschap”, aldus nog Bert Mons.

Deze 50 West-Vlaamse bedrijven nemen al deel:

Anemo Engineering bv, Ardo, Artisteeq, Beaulieu International Group, Bellingua BV, Bevepe, Bio Bakkerij De Trog, Biostoom, Claerhout Aluminium, Consultes, ConXion, e-BO Enterprises, ECS, E-Coaching BV, Elindus, E-Luse, EMPRESS DEVELOPMENT bv, Evadam nv, Fribona nv, DKF Fiduciaire, Grandeco, Goomyx, Group De Brabandere, Home Maid Bvba, HomeQube, Inverter Service, Iveco-Maenhout, Jockey Projects, kaffie, Konnekt-it, Louis MMXXII, LVD Group, Lybover, marker bv, North Sea Aviation Center, Omnisoft, Oscart, packo nv, PAConsult, Quartier NV, REO Veiling, SD Worx, Seabridge, Stella P, The Job Store, Terra+, Top Choice, Vacal, Vedelux, ZF (Transics)

Gratis campagnemateriaal

Op de campagnewebsite www.goedezakendoen.be lees je meer over de goede zaken die onze (West-)Vlaamse ondernemingen doen.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag