Skip to main content
go international
  • 25/04/2019

Go International

Steeds meer bedrijven willen de stap zetten naar het buitenland. Maar vaak weten ze niet hoe. Daarom organiseerde Voka - KvK Limburg ook dit jaar weer ‘Go International’. Experts brachten hun verhaal en gaven tips en tricks aan collega-ondernemers. Een event bomvol inspiratie!

Ervaring & Succes


3 april stond met stip aangeduid in de agenda van heel wat prille ondernemers. In het cultuurcentrum in Hasselt luisterden ze aandachtig naar de verhalen van internationale experts. Ludo Ost van Veldeman Group beklemtoonde dat exporteren voorbereiding vraagt. “Hoe beter je de cultuur kent, hoe meer kans op slagen. En daarvoor moet je effectief zelf de grens over trekken.”


Ook Philippe van Doormaal van Kreon benadrukte dat het belangrijk is om lokaal aanwezig te zijn. “Enkel een sterke (digitale) communicatie zal niet voor internationaal succes zorgen. Persoonlijk contact over de grenzen heen blijft essentieel.”

Ten slotte had Yves van Ingelgem nog wat goede raad. Met Zensor ging hij als onbekend bedrijf onmiddellijk het internationale pad op. “Kies bewust je afzetmarkten, focus je eerst op de zaken die aanslaan en denk er goed over na met wie je gaat samenwerken.” 

Pitch & Learn


Hierna was het tijd voor de jonge ondernemers om zichzelf voor te stellen. In klankbordgroepen kregen ze de kans hun verhaal te pitchen en advies te krijgen van onze experten. Wat blijkt? Het maakt niet uit in welke sector je zit. Iedereen komt dezelfde valkuilen tegen in het internationaal ondernemen.
De experten bestonden o.a. uit de sprekers, maar ook DHL, Liège Airport, KBC en FIT waren van de partij. Genoeg adviseurs dus om hun kennis te delen met de deelnemers.

Tips & Tricks


Wat mogen we onthouden na een dag vol inspiratie en verhalen?
-    Kies doelgericht je exportland
-    Voorbereiding is alles: doe marktonderzoek
-    Ken je USP! Waar maak jij het verschil?
-    Wees aanwezig in het buitenland
-    Let op fiscale en juridische zaken
-    Lokaal en globaal netwerken

gi

 

gi

ING
SD  Worx