Skip to main content
Map

Go big or stay home

  • 28/09/2022

Bij de start van dag 2 begon hebben we ontdekt dat ook de subway in NY wel eens op zich kan laten wachten. Een wandeling over Times Square en een metroritje later, zijn we aangekomen in Wall Street. Hier start onze tweede dag.

Vroeg op dinsdagochten worden we bij advocatenkantoor Wuersch & Gering ontvangen voor een workshop over tax, legal en incorporation aspecten van schalen in de USA. De presentatie van Jacob Willemsen van TABS was gevat en hands-on.

Er is geen twijfel aan. De boodschap die we tijdens de voormiddag hebben meegekregen was niet mis te verstaan. Opstarten in de VS doe je weloverwogen en met de nodige begeleiding. Cowboyverhalen over wilde aanklaagpraktijken blijken we wel met een korrel zout te mogen nemen. Maar de belangrijkste les die we hebben meegekregen: hetgeen neergepend staat in een contract zelf is heilig en daar buitenom is niets vanzelfsprekend.

Saleszichten kregen we vervolgens van Rob Napoli, belangrijkste takeaway: follow up, be persistive en aandringen worden niet als stalken geïnterpreteerd. “It’s part of our culture”

The jungle where dreams are made of

De lunch gaat door in de meest hippe & gezellige plaats in the seaport; een wijk waar oude dokken plaats gemaakt hebben voor gezellige brunch en pop-up-bars. In “a Sunday in Brooklyn” krijg je pancakes op z’n Amerikaans; voor het binnenspelen van 1 pancake hebben we 4 personen ingeschakeld.

Na de lichte lunch, worden we in de kluis onder Belcham ontvangen voor een ervaringsuitwisseling van Eline (Nobi) en Olivier (Eyesee). Hun ervaring over hun carrière in New York als Belg leert ons vooral bij dat passie, energie en doorzettingsvermogen op persoonlijk vlak cruciaal zijn om hier te groeien. Ook zelfvertrouwen op z’n Amerikaans en een don’t hold back-attitude zijn hier nodig om dromen waar te maken.

Lunch met Voka Tech@venture in a Sunday in Brooklyn

Geen water te diep

Voorzichtig begaven we ons naar de pier aan de oostkust van Manhattan, waar de avondactiviteit zou plaatsvinden. Doordat we een kwartiertje te vroeg waren konden we nog in de zon genieten van een drankje, voor sommigen nodig om de waterstress te breken. Kayakken in de Hudson rivier is zeker een aanrader bij de ondergaande zon. De voorzichtigheid (niet nat te worden) maakte plaats voor een duik in het water, sommigen met het nodige duwtje in de rug.

Vandaag hebben we geleerd dat we onze borst zullen moeten natmaken om het in de US te komen waarmaken.

@voka_techadventure Dag 1 was 'boenk erop'. Met een rondleiding op de Cornell University @cornellforever, een workshop bij Belcham, een namiddag vol meetings met partners of investeerders en een afsluitende workshop bij FIT, maakten we kennis met de 'City that never sleeps'.🇺🇸🗽🚕 #newyork #USA #networking #internationalbusiness #voka ♬ Welcome To New York - Taylor Swift

Contactpersoon

Lien Vanreusel

Adviseur starters & scale-ups

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_ad whitevideo tech@venture