Skip to main content
  • Nieuws
  • Gilles Verstraeten (N-VA) neemt een kijkje bij Abbatoir

Gilles Verstraeten (N-VA) neemt een kijkje bij Abbatoir

  • 13/09/2019

Als Anderlechtenaar en bewoner van de wijk Kuregem was ik erg blij dat ik eens een kijkje achter de schermen mocht nemen van het bedrijf achter één van de meest iconische plekken en bouwwerken van Brussel: het Abattoir. De bureaus van het bedrijf bevinden zich op het terrein zelf, in één van de oudste gebouwen dat momenteel in volle renovatie zit. Het werd de rode draad doorheen het bezoek. 

Onder de goedlachse begeleiding van de (nu nog) CEO Joris Tiebout, die binnenkort de fakkel aan zijn dochter Elke doorgeeft, ontdekte ik hoe het Abattoir constant innoveert en zichzelf heruitvindt. Het Abattoir is dan ook veel meer dan de alom bekende markt of de slachtlijnen. Het is met de stadslandbouw en viskwekerij op het dak van de Foodmet, een incubator van circulaire economie en korte ketens. De kelders die ooit als evenementenhal werden gebruikt, zijn door jonge ondernemers omgetoverd tot een champignon- en kruidenkwekerij. En in de zomer wordt iedere donderdagavond met Boeremet de markthal omgetoverd tot een heuse feestzaal. 

Voka-zomerstage

Maar ook sociaal ondernemerschap vindt hier een thuis: zo biedt enVie werk aan langdurig werklozen die van voedseloverschotten soep maken, en Cultureghem biedt met Ketmet een opvangplaats voor kinderen, en met Barattoir gezonde maaltijden aan een betaalbare prijs. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ambitieuze plannen die in de pijplijn zitten (studentenkoten, wie weet een zwembad voor de wijk?). Kortom, het Abattoir is een schitterend bedrijf met een hart voor de wijk, voor innovatie en ondernemerschap, dat permanent vooruit kijkt. Wie weet wat het Abattoir binnen 20 jaar nog meer te bieden zal hebben?

Zomerstage Abbatoir Foodmet Cultureghem

 

Contactpersoon

IMU Multiburo
Imu Salesforce