Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Gezonde ondernemers in een gezond Vlaanderen met Voka On The Move

Gezonde ondernemers in een gezond Vlaanderen met Voka On The Move

  • 19/04/2021

Tussen donderdag 22 april en zondag 25 april 2021 zal Voka On The Move plaatsvinden. Met dit wandel- en loopevent wil Voka Vlaams-Brabant ondernemers met elkaar verbinden op een virtuele manier. Ondernemers kiezen namelijk zelf de route en startuur terwijl ze verbonden met elkaar sporten via een app die de route traceert. Teams uit een bedrijf kunnen zich inschrijven als groep.

 

Op deze manier wil Voka de Vlaams-Brabantse ondernemers terug dichter bij elkaar brengen. "Als het meest nabije ondernemersnetwerk in Vlaanderen merken we dat ondernemers steeds meer nood hebben aan contact met elkaar." vertelt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. "Er zijn zoveel digitale events waarop ze elkaar kunnen ontmoeten waarbij je de hele tijd achter je bureau neerzit. Wij willen dat doorbreken door voor onze ondernemers diverse wandelevents te organiseren. We willen op deze manier niet alleen een *gezond ondernemersklimaat in Vlaanderen creëren, maar ook gezonde ondernemers. En lopen of wandelen is daar dé perfecte manier voor."

Voor dit uniek event maakt Voka gebruik van de MyTrace-app. Via deze app hoor je welke positie hebt en wat je tussentijden zijn. Nadien kan je via de app makkelijk je resultaat, foto’s en virtuele medaille delen op sociale media. Tijdens de route spelen er tips af van Evy Gruyaert (bekend van Start 2 Run) en word je aangemoedigd door topsportcoach Paul Van Den Bosch. 

Via dit wandel-of loopevent verspreid over 4 dagen hoopt Voka ondernemers uit heel Vlaams-Brabant op wandel te krijgen, want dat heeft veel voordelen volgens Paul Van Den Bosch: "Regelmatig bewegen zorgt voor een kleinere kans op type-2-diabetes en hart- en vaatziekten. Je krijgt sterkere spieren en botten én iets wat vandaag zeer belangrijk is: je versterkt je immuunsysteem waardoor de vatbaarheid voor en de impact van virale infecties zoals Covid-19 vermindert. Een aantal onderzoeken zou zelfs uitwijzen dat lichaamsbeweging, samen met een aantal andere belangrijke factoren het verouderingsproces werkelijk zou kunnen afremmen en tot op zekere hoogte zelfs zou kunnen omkeren."

Wandelen is tenslotte niet alleen gunstig voor de fysieke gezondheid maar ook voor de mentale gezondheid haalt de topsportcoach verder aan: "Zoals o.a. minder kans op de ziekte van Alzheimer, een grotere stressbestendigheid, een grotere mentale scherpte en alertheid." De link tussen de fysieke paraatheid en mentale veerkracht wordt verder benadrukt tijdens de route van 5 of 10 km. 

* Met het Plan Samen Groeien wil Voka een gezond, duurzaam en digitaal ondernemersklimaat in Vlaanderen bekomen. Lees hier alles over het Plan Samen Groeien. 
 

Als journalist deelnemen
Schrijf hier in.- Je bepaalt zelf het traject (wandelen of lopen), de afstand (5 of 10 km), het tempo, de datum en startuur.

Meer informatie
Kristien Put, Verantwoordelijke Events 
kristien_put@voka.be - 0497 12 22 69
 

Proximus