Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Gezond ondernemen start met een fitte levensstijl

Gezond ondernemen start met een fitte levensstijl

  • 16/02/2021

In 2020 stelde de COVID-19-pandemie onze fysieke en mentale gezondheid zwaar op de proef. Tegelijk werd duidelijk hoe een gezonde levensstijl een belangrijke bijdrage kan leveren aan extra veerkracht en weerbaarheid tegen een mogelijke virusbesmetting.

Heel wat mensen schoten uit de startblokken om hun fysieke conditie en mentale welzijn te verbeteren. Die trend is een unieke opportuniteit voor Energy Lab, dat via testing, coaching en specifieke wellbeingdiensten zowel particulieren als bedrijven motiveert om bewust te kiezen voor een gezonde en actieve levensstijl. We vroegen zaakvoerder Kristof De Smet om een voorlopige balans op te maken.

Onestopshop voor sporters

“Toen we Energy Lab elf jaar geleden vanuit Golazo opstartten, hadden we de ambitie om unieke sportevenementen te organiseren en deelnemers te begeleiden om op een verantwoorde manier aan sport te doen. Niet enkel het einddoel was belangrijk, maar ook de sportieve weg ernaar toe.”

“In onze labo’s konden mensen zich fysiek laten testen en ook voedings-, medisch en mechanisch advies bekomen. Een onestopshop worden voor de recreatieve sporter, dat was ons ultieme doel.”

Topsporters als ambassadeurs

“De voorbije jaren wijzigde onze focus van B2Cprojecten geleidelijk naar de opstart van topsportprojecten en de lancering van corporate wellbeingprogramma’s. Voor de topsportprojecten werken we intensief samen met ex-topsporters zoals Sven Nys, Evi Van Acker en Aagje Vanwalleghem, die als ambassadeur elk het beste van zichzelf geven om recreatieve sporters te inspireren. Ze geven keynotepresentaties in bedrijven, trappen er gezondheidscampagnes af en promoten een fitte levensstijl.”

Voor vele mensen was de coronacrisis een eyeopener om werk te maken van een gezonde levensstijl.

Kristof De Smet, Energy Lab

Impact van corona op sportieve begeleiding

“Het voorbije jaar zette de coronacrisis het belang van een goede gezondheid extra in de kijker. Maar jammer genoeg gooide de crisis onze planning grondig overhoop. We schrapten offline sportevenementen, workshops en campagnes in bedrijven uit onze agenda. Toch bleven we niet bij de pakken zitten. We creëerden nieuwe digitale oplossingen – zoals online challenges en laagdrempelige apps – om onze klanten te blijven begeleiden. Ik ben er trouwens van overtuigd dat onze nieuwe digitale tools ook post-corona een blijver zullen zijn."

Concrete tips voor gezonde levensstijl

“Gezond leven steunt op vier pijlers, namelijk beweging, voeding, slaap en mentale gezondheid. Elke pijler zorgt voor de nodige stabiliteit. De coronacrisis heeft ons alvast geleerd dat we enorm behoefte hebben aan sociale connectie met vrienden en collega’s. Met onze beweegchallenges willen we met Energy Lab alvast voor extra connectie zorgen tussen sportende collega’s, door bijvoorbeeld samen te lopen voor goede doelen.”

“Thuiswerk is een echte opportuniteit om de balans tussen werken en bewegen te verbeteren. Beweeg minstens 30 minuten per dag, neem bij zittend werk elk half uur een korte pauze, besteed voldoende aandacht aan een gezond slaappatroon (minimaal 8 uur), beperk jouw schermtijd voor het slapengaan en klap op tijd jouw laptop dicht.”

imu - vzw - recupel
Proximus
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce

Artikel uit publicatie