Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Gezocht: scholen zoeken bedrijven met XR-toepassingen

Gezocht: scholen zoeken bedrijven met XR-toepassingen

  • 30/06/2022

De RTC's zoeken bedrijven met XR-toepassingen of ideeën om te delen met scholen.

De Regionaal Technologische Centra zorgen ervoor dat leerlingen en leraren arbeidsmarktgerichte, technische en technologische competenties verwerven. Ze doen dit door netoverschrijdend de samenwerking tussen het onderwijs, ondernemingen en andere arbeidsmarktactoren te activeren en te verstevigen.

Met het oog op een kwaliteitsvol, arbeidsmarktgericht en technisch
onderwijsaanbod
in de regio creëert het RTC een samenwerking met meerdere scholen en arbeidsmarktpartners. De RTC's verbinden school en werkplek zodat scholen sterker staan om de uitdagingen, die een goede aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt met zich meebrengen, aan te kunnen gaan.

Als bruggenbouwer tussen arbeidsmarkt en onderwijs, zullen de RTC’s didactische XR-materialen (VR-brillen, AR-brillen, 360°-camera) en toepassingen ter beschikking stellen aan alle Vlaamse technische en beroepsscholen.

Om dit project te laten slagen is er nood aan didactische applicaties en software die we kunnen inzetten in de scholen. XR-toepassingen die ontwikkeld worden/zijn binnen bedrijven en sectoren kunnen zeker een meerwaarde bieden in dit project. Concreet zoeken we bedrijven/sectoren die willen bijdragen aan ons verhaal van digitalisering en levenslang leren.

Zijn er binnen jouw bedrijf/organisatie al XR-toepassingen ontwikkeld of hebben jullie goede ideeën, neem dan zeker contact met ons op!

louise.paepe@rtc-antwerpen.be
+32 496 21 93 81

imu - vzw - ovam