Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Gezocht: enthousiaste politici

  • 13/03/2023

Als er een dossier niet uit het nieuws weg te branden was de laatste weken, dan was het zeker het stikstofdossier. Maar ook federaal liggen er deze en volgende maand nog enkele grote dossiers op tafel: de pensioenhervorming, de hervorming van de arbeidsmarkt en de fiscale hervormingen. Veel werk op de plank voor onze politici. Noodzakelijk werk, want enkel met de nodige hervormingen kunnen ondernemers verder blijven groeien.  In het ongewisse blijven - zoals met de stikstofproblematiek - of ontoereikende wettelijke kaders voor arbeid, pensioenen en fiscaliteit, is nefast. Onze Vlaams-Brabantse bedrijven moeten weten of ze hun bedrijf kunnen uitbreiden en hun voorziene groei kunnen realiseren. Terugschroeven omwille van politieke besluiteloosheid is uit den boze.   

Toch gloort er licht aan het einde van de tunnel. Het consumentenvertrouwen kent een prille stijging, de inflatie een voorlopige halte. Dat voorzichtige optimisme voelen we ook in onze kamer. Op de uitreiking van de Trends Gazellen bleek eens te meer hoeveel straffe bedrijven we kennen in onze regio. Bedrijven die er ondanks de huidige hindernissen in slagen (sterke) groei op te tekenen.  

Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka, KvK - Vlaams Brabant

Onze Vlaams-Brabantse bedrijven moeten weten of ze hun bedrijf kunnen uitbreiden en hun voorziene groei kunnen realiseren. Terugschroeven omwille van politieke besluiteloosheid is uit den boze

Ook de jeugd staat klaar om de ondernemershandschoen op te nemen. Zoveel bleek uit de verkiezing van Beste Pop Up, een award voor beloftevolle studenten van de UCLL. Het blijft een plezier om deze jonge enthousiastelingen aan het werk te zien en geeft goesting om het pad voor startende ondernemers te blijven effenen. Leuk detail: de uitreiking van deze award was mijn eerste wapenfeit als gedelegeerd bestuurder van onze kamer. Een pittig, maar mooi eerste jaar is het geworden, waar ik jullie heb leren kennen en de stempel van Voka-KvK Vlaams-Brabant heb kunnen drukken op verschillende domeinen. Meer van dit. 

Waar eveneens optimisme uit opborrelt, is uit de duurzame verhalen die we in dit magazine optekenen. Bedrijven beseffen dat dit niet een, maar wel dé way to go is voor toekomstgericht en succesvol ondernemen. Of het nu uit eigen beweging is, onder de koepel van het VCDO of als miK-Klimaatambassadeur, elk duurzaam initiatief verdient applaus. 

Misschien ligt het aan de ontluikende lente, maar bij mij en de hele Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant kriebelt het om volop op dit optimisme voort te bouwen. Aan onze politici om de handschoen op te nemen en de ondernemers in Vlaams-Brabant te helpen met broodnodige beslissingen, hervormingen en akkoorden! 

Proximus

Artikel uit publicatie