Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Gezamenlijk statement 'budgetplan Stad Genk': "Meer inspanningen nodig van stadsbestuur"

Gezamenlijk statement 'budgetplan Stad Genk': "Meer inspanningen nodig van stadsbestuur"

  • 17/12/2019

Het Genkse stadbestuur lichtte ons recent in over haar budgettaire plannen voor de komende legislatuur. Binnen dit plan zouden de ondernemingen haast eenzijdig het begrotingstekort moeten dichtfietsen door middel van een oppervlaktebelasting. Voka – KvK Limburg en de andere werkgeversorganisaties stelden vast dat het stadbestuur zelf te weinig inspanningen levert en zo de rekening té makkelijk doorschuift naar diegenen die zorgen voor welvaart en welzijn binnen de stad.

Deze visie werd uitgebreid overgebracht door een gezamenlijke delegatie van alle werkgeversorganisaties aan het stadsbestuur. We stellen vandaag vast dat deze oproep in dovemansoren viel en de stad niet bereid is om de budgettaire verantwoordelijkheden evenredig te verdelen. Een slag in het gezicht van de bedrijven die het spook van Ford Genk op eigen houtje verdreven.

Het bestuur stelt 14,5 miljoen euro te moeten vinden om dalende inkomsten en uitgaven te compenseren. We beseffen dat dit geen evidente oefening is, maar we zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat het een oefening is die samen opgelost moet worden. Door ondernemers, door inwoners, maar zeker ook door de stad zelf. Een evidentie die niet terug te vinden is in het huidig plan.

Lees hier het volledige gezamenlijk statement.