Skip to main content
  • Nieuws
  • Geslaagd inspiratie-event ‘Groeiland 2017’

Geslaagd inspiratie-event ‘Groeiland 2017’

  • 31/03/2017

Op 28 maart nodigde Voka bedrijven met groeiambities uit van over heel Vlaanderen, voor een buitengewoon community event ‘Groeiland 2017’ in de Gentse Vooruit. Sleutelbegrip was leren van en met elkaar. Ondernemers die zelf een opvallend groeitraject hadden doorgemaakt, waaronder Dries Buytaert, zorgden er voor inspiratie voor de meer dan driehonderd aanwezigen.

GroeilandDries Buytaert bracht er een indrukwekkend verhaal over de groei van zijn baanbrekend en grensverleggend bedrijf Drupal – een sterk, mondiaal maar vooral disruptief succesverhaal in de wereld van open source software. Snel groeien was voor hem de enige manier om dé referentie in deze markt te worden.

Ook de pitchers hadden elk een boodschap voor de aanwezigen. Vivaldi lichtte ons de impact van zelfsturende teams toe in een sterk groeiverhaal. Dat focus houden op core business een mooie impact kan hebben op groeiresultaten bewees Hubo met indrukwekkende cijfers. Cartamundi gaf de tip om je als bedrijf te laten begeleiden bij de eerste stappen naar het buitenland. Tot slot was er Silverfin, die zijn groei dankt aan het centraal plaatsen van de klant. Allemaal reikten ze stof tot nadenken aan de aanwezige bedrijven om hun groei verder te stimuleren.

Interactiviteit stond centraal tijdens open space learning met workshops van onder meer Dirk Buyens en een twintigtal rondetafels gehost door de pitchers en aanwezige groeibedrijven.

De boodschap van onze keynote spreker Ducko Sickinghe was rijk en getuigde van een indrukwekkende expertise in leiderschap.

Ondernemers uit heel Vlaanderen, met goesting om te ondernemen, konden na een inspirerende namiddag boordevol nieuwe ideeën terug naar huis.

 


 

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez