Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gentse tech scale-up Henchman haalt 6,5 miljoen euro op

Gentse tech scale-up Henchman haalt 6,5 miljoen euro op

  • 02/03/2023

Henchman, ontwikkelaar van een contract drafting tool, heeft een opmerkelijk groeipad afgelegd afgelopen jaar. De scale-up kende een omzetgroei van 750%, meer dan 100 nieuwe klanten in maar liefst 15 landen en een team dat uitgroeide van 12 naar 35 medewerkers. Om hun internationale groei en R&D verder te versnellen, haalt Henchman 6,5 miljoen kapitaal op bij Adjacent VC, Acton Capital en verschillende business angels waaronder de founders van Showpad en Collibra.

Jorn Vanysacker, Gilles Mattelin en Wouter Van Respaille richtten in 2021 Henchman op. Het jonge bedrijf heeft een Microsoft Word add-in ontwikkeld waarmee juristen sneller en efficiënter contracten kunnen opstellen. Hun geïntegreerde zoekrobot zorgt ervoor dat ze tijdens het opstellen van overeenkomsten gerichte zoekacties kunnen doen naar relevante clausules, op basis van hun eigen databank. En dat bleek meteen een schot in de roos. 

Cliënten verwachten dat hun advocaat gepersonaliseerd advies geeft en zijn niet langer bereid om te betalen voor repetitief werk. Henchman helpt de advocaat van de toekomst om die toegevoegde waarde en expertise te bieden met behulp van de meest moderne technologie. “Toen iedereen nog aan het praten was over ChatGPT, hebben wij de technologie er achter al ingebouwd in Henchman”, zegt Gilles. Die AI-toepassing stelt Henchman in staat om contracten te verrijken met nieuwe suggesties, te vertalen of grammaticaal volledig aan te passen aan de noden van de klant.

Team Henchman

Om verder in te zetten op dit soort innovaties én om nieuwe markten aan te boren, haalt de scale-up 6,5 miljoen euro op. “Vandaag hebben we het all-star team, de drive en de entourage om onze technologische voorsprong te behouden bij het oplossen van een wereldwijd probleem”, geeft Jorn trots aan.  

Louis Jonckheere, één van de privé-investeerders en founder van Showpad, is alvast enthousiast: “De advocatuur gaat met AI een nieuw tijdperk in. Ik ben ervan overtuigd dat Henchman een leidende rol zal spelen in deze transformatie. Ze hebben het team, de technologie en de tractie om een dominante wereldwijde speler te worden.” 

Gent Jazz 2024
OV - Festival van Vlaanderen