Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gentse start-up Introw haalt 1 miljoen euro op om via AI het B2B-verkoopkanaal van de toekomst te worden

Gentse start-up Introw haalt 1 miljoen euro op om via AI het B2B-verkoopkanaal van de toekomst te worden

  • 19/10/2023

Introw, een Gentse tech start-up die al tientallen bedrijven helpt met het vinden van klanten via partners, haalt 1 miljoen euro op.

(19 oktober 2023) Introw, een Gentse tech start-up die al tientallen bedrijven helpt met het vinden van klanten via partners, haalt 1 miljoen euro op. Het early-stage fonds Pitchdrive leidt de ronde in Introw, samen met angel investeerders als Pieterjan Bouten (Showpad), Ewout Meyns (Hubspot) & Dieter De Mesmaeker (DataCamp).

Jonge ondernemers Andreas Geamanu (CEO), Laurens Lavaert (CTO) en Simon Van Den Hende (AI Engineer) zijn begin 2023 gestart vanuit StarApps, de start-up studio van serie-ondernemers Lorenz Bogaert, Toon Coppens, Nicolas Van Eenaeme en Vincent Verlee - beter bekend als de ‘Netlog-maffia’.
 

Founders Andreas Geamanu, Laurens Lavaert & Simon Van Den Hende

Van koude prospectie naar warme introducties

In 2023 zijn er gemiddeld 27 contactmomenten nodig om een deal te sluiten met een potentiële klant die niet uit het directe netwerk komt, wat resulteert in lange verkoopcycli. Introw lost dit probleem op door ‘warme introducties’ schaalbaar te maken, wat leidt tot 10 keer meer conversies.

"De zoveelste willekeurige koude e-mail of het honderdste telefoontje van een verkoper die je niet kent: het is niet meer van deze tijd. Met Introw helpen we bedrijven om via hun bestaande netwerk van partners klanten te bereiken. Zo kom je als verkoper ‘warm’ binnen.” zegt medeoprichter Andreas Geamanu

De oprichters ondervonden daarnaast frustraties bij het manueel delen van contacten en het maken van introducties bij partners. Niemand weet wie erop werkt, wat de status is van het gedeelde contact en of de partner al bezig is met een deal. Dit zorgt ervoor dat men niet correct kan rapporteren over de samenwerking met een partner. Introw dicht deze kloof door dit proces te automatiseren van a tot z.

"De zoveelste willekeurige koude e-mail of het honderdste telefoontje van een verkoper die je niet kent: het is niet meer van deze tijd. Met Introw helpen we bedrijven om via hun bestaande netwerk van partners klanten te bereiken. Zo kom je als verkoper ‘warm’ binnen.”

medeoprichter Andreas Geamanu

Een boeiende combinatie van technische AI expertise & B2B-verkoopervaring

Wim Derkinderen van fonds Pitchdrive: "De oprichters van Introw hebben een enorme drive. De combinatie van hun technische (AI) expertise en de B2B-verkoopervaring zal een verschuiving teweegbrengen in de manier waarop bedrijven vandaag met partners samenwerken. Het potentieel is enorm.”

Verder gebruikt de start-up AI om bedrijfscontacten te vinden via partners, overeenkomend met hun ideale klantprofiel. Hierdoor kunnen bedrijven niet alleen nieuwe deals creëren, maar ook bestaande deals sneller sluiten. Introw speelt zo in op de softwarevermoeidheid bij bedrijven door hun technologie te integreren in de bestaande verkooptools.

"Verkoopteams zijn overweldigd door de grote hoeveelheden technologische oplossingen op de markt. Daarom integreren wij rechtstreeks in hun bestaande verkoopinstrumenten", zegt medeoprichter en CTO Laurens Lavaert.

Met de hulp en expertise van deze ervaren angel investeerders en Pitchdrive, zal Introw deze financiering inzetten om warme leads om te zetten in deals wereldwijd.

Het Introw team v.l.n.r.: Laurens, Nicolas, Andreas, Lorenz, Simon en Lander

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies