Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gentse HR startup Payflip haalt meer dan één miljoen euro financiering op bij Smartfin

Gentse HR startup Payflip haalt meer dan één miljoen euro financiering op bij Smartfin

  • 04/09/2023

Gentse HR startup en Bryo alumni Payflip haalt meer dan één miljoen euro financiering op bij Smartfin, het investeringsfonds rond tech-ondernemer Jürgen Ingels, KBC en PMV. Bestaande aandeelhouder imec.istart nam ook deel aan de nieuwe investeringsronde.

 

(Gent, 4/09/2023) - Extra vakantiedagen, een fiets, Airpods, een tweede computerscherm, een internetabonnement, een upgrade van een bedrijfswagen of pensioensparen, het zijn slechts enkele voorbeelden van employee benefits die een loonpakket net dat tikkeltje interessanter maken voor de werknemer.

Payflip, het Oost-Vlaamse HR-softwarebedrijf dat werknemers in staat stelt hun loonpakket flexibel en persoonlijk in te vullen, heeft aangekondigd dat het 1,25 miljoen euro heeft opgehaald bij Smartfin, imec.istart, KBC en PMV. Deze investering zal worden ingezet om het team op korte termijn verder uit te breiden en de Belgische markt te veroveren.

Flexibiliteit is tegenwoordig de norm binnen HR en het personaliseren van loonpakketten past perfect in het concept van de moderne werkplek.

Maura Nachergaele, CEO en medeoprichtster van Payflip

Van traditioneel cafetariaplan naar all-in-one marktplaats voor employee benefits

"Flexibiliteit is tegenwoordig de norm binnen HR en het personaliseren van loonpakketten past perfect in het concept van de moderne werkplek," zegt Maura Nachtergaele, CEO en medeoprichtster van Payflip.

Het bedrijf, opgericht in 2020, telt momenteel 15 medewerkers en bedient meer dan 15.000 werknemers via het platform. Met de digitale integraties met payroll, financiële tools en leveranciers van extralegale voordelen, streeft Payflip ernaar het traditionele "cafetariaplan" te laten evolueren naar een all-in-one marktplaats voor employee benefits. Een trend die ook in het buitenland aan populariteit wint. 

Bedrijven die Payflip aanbieden aan hun werknemers geven méér aan hun team, zonder een verhoging van de personeelskosten of HR-administratie, klinkt het bij het gepassioneerde founder team. Filip Van Doninck, COO en medeoprichter van Payflip, benadrukt: "Wanneer werknemers meer zeggenschap hebben over hun loonpakket, tonen ze meer betrokkenheid op de werkvloer. Zo simpel is het."

"Payflip begrijpt de evoluerende arbeidsmarkt. Hun innovatieve aanpak van gepersonaliseerde verloning is van essentieel belang in de huidige 'war for talent'. We zijn dan ook erg verheugd om het Payflip-team te steunen in hun missie om het landschap van salarisoplossingen te transformeren en zo tegemoet te komen aan de moderne behoeften van zowel werknemers als werkgevers," zegt Jürgen Ingels, oprichter van Smartfin.

Maura
Maura Nachtergaele, CEO en medeoprichtster van Payflip

Over Payflip

Payflip is een HR tech startup opgericht in 2020 door Maura Nachtergaele (CEO, 30 jaar), Filip Van Doninck (COO, 29 jaar) en Jon Lopez Garcia (CTO, 32 jaar). Het team van 15 personen is gevestigd in Deinze en Brussel. Met meer dan 400 klanten (werkgevers) in portefeuille voorziet Payflip ongeveer 15.000 werknemers van een flexibel verloningspakket. Meer informatie via Payflip | Slim verlonen,op maat van KMO's


Over Smartfin

Smartfin is een Belgisch investeringsfonds dat ongeveer €500 miljoen aan activa beheert en uitsluitend focust op sterk groeiende B2B technologiebedrijven die gevestigd zijn in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie kan je terecht op Smartfin (smartfinvc.com).

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies