Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gentse digitale handleidingenmaker manual.to Belgische inzending voor WK Ondernemen

Gentse digitale handleidingenmaker manual.to Belgische inzending voor WK Ondernemen

  • 26/03/2024

Op de nationale voorronde van de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is het Vlaamse groeibedrijf manual.to uitgekozen als Belgische inzending voor de wereldwijde eindronde. Manual.to is een jong softwarebedrijf uit Gent dat zich specialiseert in het snel en handig opmaken van digitale handleidingen en how-to video’s. Het bedrijf zal deelnemen aan de wereldwijde finaleronde in Saoedi-Arabië eind dit jaar. Op het WK Ondernemen wordt meer dan 1 miljoen euro aan prijzengeld verdeeld. Het is ook een wereldwijd uitstalraam voor jonge ondernemingen die willen groeien en op zoek zijn naar financiering. 

 

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, organiseerde samen met het Waalse Union Wallonne des Entreprises en Global Entrepreneurship Network de Belgische voorrondes van de Entrepreneurship World Cup, een internationale ondernemerschapscompetitie. De wedstrijd richt zich op startende en groeiende bedrijven.

Manual.to, een Vlaamse startup opgericht in 2016 in Gent, won de Belgische voorronde en zal ons land vertegenwoordigen op de internationale eindronde in Saoedi-Arabië. De Belgische finalist neemt deel aan een combinatie van virtuele trainingssessies en direct, één-op-één mentorschap om zich voor te bereiden op de Global Finals.

"Dit is een geweldige erkenning voor manual.to als Belgische startup. Ik ben enorm dankbaar voor deze kans, en speciale dank gaat uit naar Voka. Zonder hen zou ik hier vandaag niet staan"

Manual.to oprichter Jorim Rademaker.

Mappalink en Contour Lab

In de nationale voorronde vielen ook andere starters en groeiers in de prijzen. 
•    In de categorie ondernemingen in de ideeënfase is Mappalink de winnaar, actief rond robotisering.
•    In de categorie startende ondernemingen is Contour Lab de winnaar, uit de sector van de online retail.

Vlaggendrager

“Manual.to is een perfecte vlaggendrager voor al onze Vlaamse starters en groeiers. Nieuwe starters zijn de humuslaag van een gezonde en groeiende economie”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

“Je durven meten met de besten ter wereld, ook dat is ondernemerschap. Daarom organiseert GEN Global al jaar en dag het wereldkampioenschap pitchen”, zegt Bruno Delepierre, managing director GEN Belgium.

Meer dan 400.000 kandidaten

In de voorbije edities van Entrepreneurship World Cup schreven zich al meer dan 400.000 kandidaat-ondernemingen in voor de wedstrijd. Nationale rondes per land leveren uiteindelijk een groep finalisten op die het tegen elkaar opnemen in de wereldwijde eindronde. Er is meer dan 1 miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar vooral het wereldwijde uitstalraam en de internationale netwerkopportuniteiten bieden grote groeimogelijkheden voor de jonge ondernemingen.

Partners

Voka organiseerde de Belgische voorrondes van EWC met de steun van PMV en Smartpresentations, de trotse partners van EWC Belgium.

Contactpersoon

imu - vzw - Altez