Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gents AI bedrijf TechWolf haalt 40 miljoen op voor Amerikaanse expansie

Gents AI bedrijf TechWolf haalt 40 miljoen op voor Amerikaanse expansie

  • 25/06/2024

Toonaangevend Gents AI-bedrijf TechWolf kondigt met trots de succesvolle afsluiting aan van een Series B-financieringsronde van €40,01 miljoen. Hiermee zullen ze inzetten op Amerikaanse expansie en bouwen aan de AI-infrastructuurlaag voor skill sets van werknemers.

De kapitaalronde werd geleid door Felix Capital met deelname van 20VC, Acadian Ventures, Fortino Capital Partners, Notion Capital, PMV, SAP, SemperVirens, ServiceNow Ventures, Stride.VC, Workday Ventures en gekende AI-leiders. TechWolf is bijzonder trots om drie wereldwijd gerenommeerde B2B software bedrijven — SAP, ServiceNow en Workday — samen te brengen om in haar visie te investeren.

“Bij Felix Capital hebben we heel wat middelen ingezet om de impact van AI op HR te verkennen, beïnvloed door de constante innovatie van Europese AI-startups. We waren enorm onder de indruk van TechWolf's vermogen om haar klanten om te vormen tot volwaardige 'skills-based organisaties'. Deze transformatie bevordert flexibiliteit, stimuleert innovatie en verhoogt de betrokkenheid van medewerkers, wat uiteindelijk leidt tot een optimale benutting van talent en voortdurende leerprocessen.

We zijn dan ook verheugd om deze financieringsronde samen met een opmerkelijke groep partners te leiden, met als doel TechWolf’s uitbreiding, vooral in de VS en de B2B sector, te versnellen,” zei Julien Codorniou, Partner bij Felix Capital, die zal toetreden tot de raad van bestuur.

TechWolf groeit snel uit tot een Europese innovator. Het bedrijf bouwt de AI-infrastructuur laag voor skills van medewerkers en creëert fundamentele data-assets en frameworks die een skills-first benadering van talentmanagement mogelijk maken. Hun innovatieve technologie leidt werknemersvaardigheden af uit digitale interacties door gebruik te maken van geavanceerde AI-taalmodellen, waardoor handmatige vaardigheidsbeoordelingen overbodig worden. Deze technologie verbetert de mogelijkheden van marktleiders zoals Workday en SAP door hoogwaardige skills en skill gap data te leveren aan het HR-landschap.

TechWolf wist sinds de laatste financiering twee jaar geleden haar omzet 12x te doen groeien. De onderneming zal de nieuwe middelen gebruiken om haar aanwezigheid in de VS uit te breiden en verder te investeren in AI-ontwikkeling. Het bedrijf is van plan om in september 2024 zijn eerste kantoor in de VS te openen in New York City, geleid door oprichter en Voka Bryo alumni Mikaël Wornoo, die met een team van vijf medewerkers zal verhuizen. Met meer dan 50% van de pipeline reeds aanwezig in de VS, heeft TechWolf onlangs prominente klanten zoals United Airlines, MetLife, IQVIA en Synopsys binnengehaald.

Founders Techwolf

Founding team Techwolf v.l.n.r.: Mikaël Wornoo, Andreas De neve, Jeroen Van Hautte
 

“We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze investeerders — deze financieringsronde zal onze visie versnellen om elke taak op skills te baseren en elke medewerker te laten floreren op het werk,” zei Andreas De Neve, medeoprichter en CEO van TechWolf.

TechWolf werd in 2018 opgericht vanuit de Universiteit Gent (België) en de Universiteit van Cambridge (Verenigd Koninkrijk) door Andreas De Neve, Jeroen van Hautte en Mikaël Wornoo, die elkaar ontmoetten tijdens hun studie computerwetenschappen. Het volledige TechWolf-team bestaat nu uit meer dan 80 medewerkers, waarvan de meeste in België en de rest in Londen zijn gevestigd. Er zullen meer mensen aan het team toegevoegd worden met de komende uitbreiding naar de VS na de afsluiting van deze financieringsronde.

Ten slotte hebben de investeerders van TechWolf 3% van alle aandelen toegezegd aan de TechWolf Foundation, een non-profit/charitatieve stichting die zich inzet voor doelen die aansluiten bij de missie en het verhaal van TechWolf, zoals financiering van ondervertegenwoordigde oprichters, bevordering van vrouwen in STEM en programma's en opvangcentra voor wolvenredding. Het bedrijf heeft ook besloten om de omvang van zijn werknemersoptiepools te vergroten van 10% naar 15%.

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies

OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024