Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gastblog Techtrip Singapore/Mumbai: "Leiden is ook problem solving"

Gastblog Techtrip Singapore/Mumbai: "Leiden is ook problem solving"

  • 06/02/2023

Van 4 t.e.m. 12 februari trekt Voka met 50 ondernemers naar Singapore en Mumbai op techtrip. 40 veelbelovende meetings op 1 week in 2 steden die de toekomst ademen. Elke dag vragen we één van de reisgenoten wat hij/zij die dag beleefde. 

Wouter Vermeylen

“As part of the Voka Techtrip for Flemish entrepreneurs in Singapore, good food is likely to be a part of the program. Singapore is known for its diverse and delicious food culture, offering various cuisine options. Eating good food is not just a matter of enjoyment but also a way of socializing, networking, and building relationships, which can be valuable for entrepreneurs looking to expand their businesses. So started the first evening in the Stella Seaside restaurant.”
 
Of de rest van de tekst ook geschreven is met Open AI laat ik in het midden, maar dat technologie een immense impact heeft op ons alledaagse leven staat ondertussen buiten twijfel. Het is één van de redenen waarom ik samen met 59 andere Gentse ondernemers en wetenschappers naar Singapore en Mumbai trek en ons een dikke week laat onderdompelen in hoe hier technologie beleefd wordt. 
 
In 2022 ging de Techtrip richting Austin, Palo Alto en San-Francisco, en persoonlijk was dit een onvergetelijke ervaring. Een tjokvol programma met bedrijfspresentaties, persoonlijke succesverhalen, maar even goed mislukkingen én de waardevolle onderlinge interacties tussen alle Gentse ondernemers hebben een diepe indruk nagelaten. Ik verwacht dit jaar niet minder. 
 
Dat ik op die reis nog even heen en weer naar New York gevlucht ben om de kiemen van een succesvolle overname van mijn onderneming Yesplan op te zetten, zal er ook wel aan gelegen hebben. Kwestie ook van de jetlag te optimaliseren. 
 
Technologie kan dan universeel zijn, arriveren in Azië is uniek. Waar we in het moderne Singapore onze Westerse cultuur nog enigszins herkennen, zal dit in Mumbai vermoedelijk anders zijn. Zet mij op reis op een terras, laat me observeren, met mijn reisgenoten en lokale partners-in-crime in gesprek gaan, en ik ga nog maandenlang deze energie kunnen gebruiken wanneer ik terug als ondernemer aan de slag ga. 
 
De techtrip is ook een weekje geleid worden in plaats van te leiden. En dat vertrouw ik graag toe aan de fantastische medewerkers van Voka. Leiden is ook problem solving. Om dan Stephanie, Hilde, Elisabeth, Stefan en Geert op een overvolle bus ook nog het gangpad vol valiezen te zien laden, om maar geen tijd te verliezen, is hier het mooiste bewijs van. 
 
Singapore en Mumbai, let it come! 

Zelf ook goesting gekregen om mee te gaan met 50 leergierige ondernemers?

Blik hier terug op de 6 vorige edities en lees over onze plannen voor 2024!
 

Contactpersoon

Elisabeth Minnaert

Directeur regio Vlaamse Ardennen & Leiestreek - Groeitrajecten