Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Galerij der Prominenten verwelkomt Inge Onsea en Esfan Eghtessadi

Galerij der Prominenten verwelkomt Inge Onsea en Esfan Eghtessadi

  • 12/09/2019

Voor de extra uitstraling in binnen- en buitenland die ze de Antwerpse regio via de modewereld geven, heeft Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vanavond Inge Onsea en Esfan Eghtessadi opgenomen in haar Galerij der Prominenten. Uitsluitend personaliteiten die op een opmerkelijke manier de Antwerpse regio sterker op de kaart helpen zetten, krijgen een plaats in deze prestigieuze Galerij. ‘Deze geweldige eer die ons te beurt valt, is een erg mooi cadeau bij ons twintigjarig bestaan’, zei Inge Onsea in naam van het ondernemersduo bij de officiële inhuldiging van de bijhorende gouden plaat.

 

Een tweehonderdtal prominenten en ondernemers was er woensdagavond maar wat graag bij op de Antwerpse hoofdzetel van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, om er de nieuwste namen in de Galerij der Prominenten in te huldigen.
Intussen twintig jaar al valt Essentiel Antwerp op met typische collecties met vrolijke kleuren en speelse, verrassende designs. In twee decennia heeft het ontwerpersduo Inge Onsea en Esfan Eghtessadi dit modemerk uitgebouwd tot een internationaal zeer succesvol en geliefd label. Onder andere sterren Katy Perry, Nicky Hilton, Liv Tyler en prinses Laurentien van Nederland dragen regelmatig Essentiel Antwerp. Wereldwijd telt het merk 52 vestigingen, waarvan de laatste begin dit jaar opende in hartje Londen. Maar het hoofdkantoor voor de intussen 340 medewerkers huist nog steeds in Antwerpen.

Kamervoorzitter Jo De Backer ziet dan ook meer dan voldoende argumenten om Inge Onsea en Esfan Eghtessadi, als vaandeldragers van de Antwerpse mode in de wereld, een gouden plaat met hun namen te geven in de Galerij der Prominenten.
‘Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat beiden trendsetters zijn, en geen volgers. Zelfs in een kosmopolitische wereldstad als Londen was de opening van hun eerste winkel een instant succes. Dat is nog zoiets dat deze twee mensen bijzonder maakt: binnen hun sector, en zeker in Antwerpen, zijn ze een van de weinige creatieve toptalenten die het ook commercieel hebben gemaakt. Zonder toegevingen te doen aan hun eigen stijl en merkidentiteit, bovendien’, stipt hij aan. ‘In 2009 beslisten ze om de naam Antwerp aan hun merklabel toe te voegen. Niemand heeft hen daartoe gedwongen, niemand heeft hen daarvoor betaald. Ze deden het vooral uit trots en liefde voor deze stad. Om de naam en faam van Antwerpen elke dag uit te dragen over de rest van de wereld, wil ik hen vandaag graag bedanken.’

Menselijke aanpak
In zijn laudatio typeert Thibaut Van Der Elst, sinds een jaar commercieel directeur van Essentiel Antwerp, Inge en Esfan als twee fantastische mensen. ‘In de meer dan twintig jaar dat ik hen ken, is een nauwe vriendschap ontstaan. Esfan is opgegroeid in de textiel, terwijl Inge al van kleins af haar eigen stijl had. Haar liefde voor kleuren en prints heeft ze opgepikt in India. Die maakt onze collecties vandaag ook sterk’, klinkt het. ‘Samen vormen ze een duo dat super functioneert. Maar vooral hun menselijke kant die ook sterk in hun bedrijf doorleeft, siert hen. Daarvoor waarderen onze mensen hen enorm. Dat vormt een belangrijk element in het succes van Essentiel Antwerp. Misschien nog het mooiste is dat ze hierdoor in de loop der jaren ook niet veranderd zijn. Ze hebben zich voortdurend in vraag gesteld om steeds beter te kunnen doen.’

Voor de officiële onthulling van de plaat in de Galerij, blikte Inge Onsea even terug op twee decennia ondernemen met Essentiel Antwerp. ‘We zijn met ons tweeën begonnen in ons appartementje, met nauwelijks drie t-shirts. Maar dan ging het erg snel, met uiteindelijk samenwerking met twintig internationale agenten en 1.500 verkooppunten. Zes jaar lang gingen we op adrenaline door, tot de crisis in 2006. Omdat we iedereen tevreden wilden stelen, hadden we geen identiteit meer’, weet ze nog. ‘Dus zijn we beginnen schrappen. Al was het een harde leerschool, daaruit hebben we wel veel geleerd. We hebben ons omringd met de juiste mensen en hier staan we dan. Maar voor mij is het belangrijkste dat ik op maandagochtend nog altijd met evenveel goesting op kantoor aankom.'

Met Inge Onsea krijgt de Galerij der Prominenten overigens een tweede vrouw in haar rangen, nadat eerder al modeonderwerpster Linda Loppa erin was opgenomen.

Contactpersoon

Katrijn De Lie

Hr-manager

AW_Welt_6stappenplan