Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Gala van het Limburgs Vastgoed is klaar voor tweede editie

Gala van het Limburgs Vastgoed is klaar voor tweede editie

  • 22/01/2024

Na een succesvolle editie van de Limburgse Vastgoed Awards in 2022 gaan Voka – Kamer van Koophandel Limburg en het Netwerk Vastgoed opnieuw op zoek naar de strafste vastgoedprojecten van Limburg. Geïnteresseerde kandidaten kunnen daarom tot en met vrijdag 8 maart hun dossier indienen om kans te maken op een van de verschillende Vastgoed Awards. De uitreiking zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 23 mei tijdens het Gala van het Limburgs Vastgoed in Thor Central in Genk.

“Het belang van een duurzame vastgoedontwikkeling kan niet onderschat worden”, stelt Ed Somers, voorzitter van het Netwerk Vastgoed van Voka – KvK Limburg. “Nieuwe vastgoedprojecten spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van steden en gemeenten door de creatie van aantrekkelijke leefomgevingen en de verbetering van de algemene infrastructuur. Onze provincie heeft een enorme rijkdom aan hoogwaardig vastgoed. Het zijn deze projecten die we in de kijker willen plaatsen tijdens het Gala van het Limburgs Vastgoed. Tegelijk willen we ontwikkelaars en architecten stimuleren om na te denken over de verbinding en context van het vastgoed, en dat door rekening te houden met de belangen van alle stakeholders.”

Twee prijzen residentieel vastgoed

Na een succesvolle editie in 2022 volgt er een nieuw vastgoedevent op donderdag 23 mei, met name het Gala van het Limburgs Vastgoed. Prijzen worden uitgereikt in verschillende categorieën: bedrijfsvastgoed, publiek vastgoed en residentieel vastgoed. De categorie residentieel wordt dit jaar opgesplitst tussen projecten boven de 2.000 vierkante meter en onder de 2.000 vierkante meter. Het gaat om vastgoedprojecten in Limburg opgeleverd van 2020 tot en met 2023, ongeacht de grootte en de kostprijs. De ontwikkelaar hoeft niet uit onze provincie te komen. Belangrijk: het is geen architectuurprijs. Het project wordt in zijn totaliteit beoordeeld.

Tot en met 8 maart kunnen kandidaten hun dossier indienen. Een deskundige jury – bestaande uit Véronique Claessens, Maxime Kumpen en Toon Geusens - zal op basis van de dossiers een shortlist samenstellen van verschillende genomineerden per categorie. In een volgend stadium zal de jury de genomineerde projecten bezoeken om aan de hand van objectieve criteria één winnaar per categorie aan te duiden. Deze worden dus bekendgemaakt tijdens het Gala van het Limburgs Vastgoed op donderdag 23 mei in Thor Central in Genk.

“Ondernemers in de vastgoedsector spelen een belangrijke rol voor onze economie. Ze zorgen voor werkgelegenheid, creëren duurzame (bedrijf)infrastructuur en zijn zo dus mee de motor voor economische groei en welvaart”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Wie daarbovenop nadenkt over omgeving, duurzaamheid en innovatie zorgt ook voor een maatschappelijke invulling wat op lange termijn het verschil maakt. Het is daarom dat we samen met ons Netwerk Vastgoed onze schouders zetten onder een tweede editie van het Gala van het Limburgs Vastgoed.”

Tot en met 8 maart kunnen kandidaten hun dossier indienen via deze link:

https://www.voka.be/node/46270/event-subscribe/participants

Contactpersonen

Wouter Vanlee

Senior coördinator partnerships