Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Frisse inbreng van ondernemers tijdens Voka On Tour in Leuven

Frisse inbreng van ondernemers tijdens Voka On Tour in Leuven

  • 27/03/2024

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober nodigt Voka - KvK Vlaams-Brabant ondernemers uit tijdens “Voka On Tour” om input te geven over diverse onderwerpen die geregeld worden vanuit een gemeentebestuur. De tour betreft verscheidene gesprekken en dus haltes rond de uitdagingen en opportuniteiten voor ondernemers. Kortom: wat kan er beter geregeld worden in de Vlaams-Brabantse gemeenten? Met deze input gaat Voka- ​ KvK Vlaams-Brabant aan de slag voor de opmaak van een sterk lokaal memorandum. ​ De volgende halte: Leuven.

Vandaag stopte “Voka on Tour” in Leuven. Ontbijten konden ondernemers vanaf 7u30 in De Hoorn. Er is eveneens een afterworksessie voorzien in JDI te Neerijse. Tal van ondernemers deelden reeds hun bekommernissen en suggesties in de weg naar een lokaal beleid ten gunste van ondernemers.

“De impact van lokale overheden op onze bedrijven wordt vaak onderschat. Of het nu over ruimtelijke ordening, lokale economie of vergunningen gaat, het beleid van lokale besturen heeft een forse impact op onze bedrijven. Daarom is het belangrijk dat we weten wat onze bedrijven van onze stad- & gemeentebesturen verwachten. Wij zullen wegen op de besluitvorming, zoals onze leden dat terecht van ons mogen verwachten,” aldus Sven Stevens, administratief en financieel directeur bij Premed en regiovoorzitter Leuven.

“Verheugd om ondernemers te kunnen bevragen in functie van volgende gemeenteraadsverkiezingen. Met deze persoonlijke aanpak wil Voka – KvK Vlaams-Brabant de bekommernissen capteren en ermee aan de slag gaan,” besluit belangenbehartiger Eric De Pessemier.

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Proximus