Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Freya Perdaens geeft bij Pidpa kick-off Voka Zomerstages

Freya Perdaens geeft bij Pidpa kick-off Voka Zomerstages

  • 26/07/2023

Vlaams parlementslid Freya Perdaens (N-VA) heeft de officiële kick-off gegeven van de Voka Zomerstages, in de regio Mechelen-Kempen. Ze deed dat in het waterproductiecentrum van Pidpa in Grobbendonk. Met 124 politici over heel Vlaanderen is dit de meest succesvolle editie van de Voka Zomerstages.

Tijdens een Voka zomerstage draait een politicus een halve dag mee op de werkvloer. Het is al de 41e keer dat Voka de Zomerstages organiseert. Freya Perdaens, Vlaams parlementslid en Mechels gemeenteraadslid, mocht de kick-off geven voor de regio Mechelen-Kempen. Bij Pidpa in Grobbendonk. "Het is één zaak om dossiers te behandelen van achter je bureau, maar het is zeer fijn dat de Voka Zomerstages politici ook echt dicht bij de bedrijven brengen", zegt Perdaens.

pidpa

Christine Verboven (directeur Communicatie) zorgde bij Pidpa voor een gevarieerd dagprogramma. "We willen vooral tonen welke rol Pidpa speelt bij de productie van drinkwater, het beheer van rioleringen en de ontwikkeling en uitvoering van duurzame waterprojecten", zegt Verboven. "We hebben ook ons waterproductiecentrum getoond."

Tijdens de stagedag kwam ook aan bod dat Pidpa samenwerkt met maatwerkbedrijven. Voor het onderhoud van hydranten, maar ook als hulp bij het onderhoud en het beheer van grachten en bekkens. “We zetten hard in op duurzaam en sociaal ondernemen. Het inschakelen van maatwerkbedrijven past daar volledig in", zegt Christine Verboven van Pidpa. ​

124 politici

Met 124 deelnemende politici over heel Vlaanderen verbreken de Voka zomerstages het record van vorig jaar. Toen gingen 117 politici op stage. De komende weken komen in onze regio onder meer Annelies Verlinden (BelOrta), Tom Ongena (Orakel), Hannes Anaf (Novartis), Paul Van Miert (Telenet) en Marianne Verhaert (PFL) op bezoek.