Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Fotoverslag Prijs Ondernemen

  • 18/09/2020

BelOrta, de groenten- en fruitveiling uit Sint-Katelijne-Waver, is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2020. “Veel bedrijven hebben door corona klappen gekregen. Sommige winnende bedrijven hebben zich helemaal moeten heruitvinden in een paar weken tijd. Daarom is dit een heel bijzondere editie én verdienen onze bedrijven het om een erkenning te krijgen”, zegt Tom Laveren. 

De hoofdprijs - de Prijs Ondernemen 2020 – ging naar BelOrta.  Volgens Philippe Appeltans, CEO van BelOrta, een erkenning  voor de 400 medewerkers & de 1.050 groenten– en fruittelers. Het zijn allemaal foodheroes. 

Ook Q-lite, producent van slimme displays uit Baarle-Hertog, viel in de prijzen. Zij kregen de Prijs Innovatief Ondernemen. Volgens de jury zijn ze “inventief met innovatie”. “Zij zetten ‘the next step’. Ze gaan verder dan productinnovatie. Ze koppelen er ook een maatschappelijke innovatie aan vast.

Op het gala werd ook ODTH bekroond, met de Prijs Duurzaam Ondernemen. ODTH is een specialist in opslag en distributie. Zij hebben van duurzaamheid hun corebusiness gemaakt en de hele organisatie daarvoor ingeschakeld om op die manier te ondernemen.

Door het coronajaar heeft Voka – KvK Mechelen-Kempen voor het eerst ook de Prijs Veerkrachtig Ondernemen uitgereikt. Die ging naar PFL uit Beerse. “Bij PFL, dat instaat voor de audiovisuele ondersteuning van events, hebben ze in amper drie weken tijd hun hele bedrijf heruitgevonden. 

Bekijk hier de foto's van de liveshow.

logo's partners