Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Fotoalbum: OC ZOL Combi-bedrijfsbezoek met zomerbbq

Fotoalbum: OC ZOL Combi-bedrijfsbezoek met zomerbbq

  • 13/06/2023

Op 9 juni waren de leden van Ondernemersclub Zuid-Oost Limburg te gast bij Coenegrachts Substraat en Roosen Borgh in Riemst. Deze 2 familiale ondernemingen transformeerden de voorbije decennia van champignonkweek tot substraat en van mestverwerking tot recyclage van groenafval. 

Bij Coenegrachts Substraat gaf de 2de generatie van het familiebedrijf, Bart en Tine, uitleg over de productie van champignonsubstraat, vandaag een wereldwijd exportproduct. Wij kregen een rondleiding door het tunnelcomplex waar wekelijks 1.800 ton doorgroeide champignonsubstraat wordt opgeleverd door 40 medewerkers. 

Daarna trokken we naar de Roosburg voor een korte blik op de geschiedenis van de ondergrondse champignonteelt tot de Roosburgramp in 1958, waarna de teelt bovengronds verder gezet werd. Roosen Borgh begon in die tijd als mestverwerker maar is vandaag actief in de recyclagesector. Tussen de bergen groenafval, snoeihout, grasmaaisel en stronken kregen we uitleg van Guy, Gina en dochter Hanne over het verwerkingsproces en de hoogwaardige eindproducten die zij opleveren voor tuin – en natuurbeheer. 

Het waren 2 inspirerende bezoeken bij boeiende, innovatieve ondernemingen. We sloten het werkjaar af met een gezellige summerbbq in het voormalige danscafé Jacquemin. 

Bekijk alle foto's hier!

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging

imu - vzw - Altez
Proximus