Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Forza Democo Group! Leiders leiden (nog) beter

Forza Democo Group! Leiders leiden (nog) beter

  • 28/04/2023

Als groep van zeven bouwgerelateerde bedrijven bouwt Democo Group niet enkel aan kwalitatief hoogstaande projecten, maar ook aan de loopbanen van haar medewerkers. Dit gebeurt onder meer via de uitrol van leiderschapstrajecten. HR Officer Silke Put legt uit hoe het WELT traject van Voka – KvK Limburg hierbij extra houvast en ondersteuning biedt.

Silke Put (tweede van rechts) met haar collega's van Democo Group
Silke Put (tweede van rechts) met haar collega's van Democo Group


Met verschillende vestigingen in België, Polen en Portugal levert Democo Group totaaloplossingen voor onder meer woningbouw, retail, kantoor, industrie en publieke infrastructuur. “Omdat we alle expertise in één groep verenigen, kunnen we onze klanten ontzorgen om bouwprojecten van a tot z circulair te ontwikkelen, te bouwen, technisch uit te rusten, in te richten, energetisch te monitoren en levenslang te onderhouden”, bevestigt Silke. Ons team van zo’n 800 medewerkers wil elke dag opnieuw de verwachtingen van onze klanten en partners overtreffen.”

Maximaal investeren in talent

De expertise en ervaring van die medewerkers zijn uiteraard goud waard. Daarom doen Silke en haar hr-collega’s alle nodige inspanningen om dat talent maximaal aan boord van Democo Group te houden. “We investeren volop in doorgroeimogelijkheden van ons personeel, met onder meer de uitrol van opleidingstrajecten en persoonlijke ontwikkelingsplannen”, zegt Silke. “Voor zowel onze arbeiders als bedienden stippelen we inspirerende campagnes uit. En uiteraard besteden we ook heel wat aandacht aan het rekruteren van nieuw talent.”

"Het WELT-programma van Voka - KvK Limburg is een uniek platform om hr-ideeën af te toetsen."

Uitrol leiderschapstrajecten

Een van de campagnes die de voorbije maanden opgestart werd, is een leiderschapstraject voor arbeiders en bedienden. Silke legt uit hoe dit traject er concreet uitzag: “Binnen onze unit Technieken boden we projectleiders een begeleidingsparcours van zes maanden aan. We koppelden deze campagne aan een voetbalmetafoor (‘Forza Democo Group’), zodat we de te verwachten competenties concreter in beeld konden brengen. Op basis van 360 graden-feedback legden we elke betrokken collega een uitgebreid resultatenrapport over zijn of haar leiderschapsstijl voor, gevolgd door zowel individuele als collectieve trainingssessies.”

“Ook voor een aantal ploegbazen binnen Democo Group stelden we een leiderschapstraject op, zodat ze hun communicatievaardigheden met collega’s kunnen bijschaven. Voor dit traject doen we een beroep op Wim Croonen, een ervaren lesgever en coach. Zijn hands-on aanpak wordt erg gewaardeerd door onze medewerkers.”

Meerwaarde WELT-traject

Wat ook enorm gewaardeerd wordt binnen Democo Group, is de meerwaarde die het WELT-traject van Voka – KvK Limburg biedt. Dit traject, dat bedrijven en organisaties begeleidt naar een duurzaam hr-beleid, biedt Silke en haar collega’s de kans om gericht actie te ondernemen in het creëren en faciliteren van duurzame loopbanen binnen de bedrijvengroep. “Toen ik de vraag kreeg om hieraan deel te nemen, twijfelde ik geen seconde”, aldus Silke. “De infosessies waren boeiend en gevarieerd, met een mix van actuele topics zoals inclusief werkgeverschap, aanwezigheidsbeleid, werkbaar werk en het belang van een solide hr-strategie. Daarnaast was het een unieke kans om ideeën en ervaringen uit te wisselen met hr-collega’s uit andere sectoren. Ik leerde veel bij over hoe zij werk maken van rekrutering en talentmanagement in deze woelige, maar tegelijk boeiende tijden.”

Contactpersoon

Mohamed Abidar

Adviseur arbeidsmarkt

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie