Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Focus op je core business dankzij Vexigo

Focus op je core business dankzij Vexigo

  • 08/10/2021

Vexigo uit Herentals is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de outsourcing van salesprofielen. Daarnaast ondersteunen ze bedrijven op het gebied van marketing en administratie. De missie van het bedrijf is simpel: ze ontzorgen zaakvoerders en medewerkers zodat deze zich kunnen bezighouden met hun core business. "Sales is de motor van een bedrijf", zeggen zaakvoerders Jilde De Backer en Thomas Fockaert. "En dankzij onze mensen blijft die motor op volle toeren draaien, terwijl de eigen medewerkers zich focussen op de producten of diensten van het bedrijf."

Iedereen is het erover eens dat sales zeer belangrijk is binnen een onderneming. Toch is het een activiteit die in veel bedrijven een beetje verwaarloosd wordt. Daar zijn heel wat redenen voor. "Het is voor bedrijfsleiders niet zo evident om voldoende tijd aan het verkoopsproces te spenderen", vertelt Jilke De Backer. "Om te beginnen hebben ze hun handen vol met andere zaken. Ze moeten letterlijk hun bedrijf leiden, medewerkers aansturen, de kwaliteit van de aangeboden goederen of diensten in de gaten houden, strategisch met de groei van het bedrijf bezig zijn, noem maar op. Een tweede belangrijke reden is dat veel mensen niet graag verkopen. Ze willen zich niet opdringen, krijgen hun verhaal niet goed gebracht of vrezen de afwijzing. Een eigen salesteam opzetten kan dan de oplossing zijn, maar dat is een werk van lange adem en succes is niet gegarandeerd."

Flexibel

Outsourcing en Vexigo zijn dan de oplossing. "Onze mensen kunnen een doel van het salesproces of het volledige takenpakket overnemen", legt Thomas Fockaert uit. "En het grote voordeel is dat je als bedrijfsleider zo'n externe salesprofessional flexibel kan inzetten. Heb je alleen behoefte aan extra leads, dan kan je vanaf 4 uur in de week al iemand inschakelen voor telefonische prospectie of het maken van afspraken. Vanaf vijf werkdagen per maand kan je een eigen sales manager voor jouw bedrijf op pad sturen. Met de garantie dat deze persoon niet ingezet zal worden voor klanten uit dezelfde sector."

Opvolging en begeleiding

En een externe sales manager heeft nog heel wat andere voordelen. "Om te beginnen moet je niet zelf op zoek naar het juiste profiel", somt Jilke De Backer op. "Geen gedoe met aanwervingen en contracten. Ook sta je als bedrijf niet in voor de opleiding en opvolging van de verkoper. Deze wordt opgevolgd en begeleid door onze ervaren managers en dankzij een transparant controlesysteem en uitgebreide rapportages blijf je perfect op de hoogte. Zo kan je dagelijks de resultaten opvolgen. Onze mensen krijgen daarbovenop permanent extra opleidingen en bijscholingen, zodat ze op de hoogte blijven van alle moderne sales technieken. En uiteraard worden ze - voor ze van start gaan in jouw bedrijf - door ons opleidingsteam ook volledig ingewerkt in het nieuwe project. Wanneer je als bedrijf één van onze salesprofielen inschakelt, krijg je er dus automatisch een volledig team van professionals én een modern CRM-systeem bij."

KPI's en extra winst

Samenwerken met Vexigo betekent ook het maken van goede afspraken. "Bij ons kom je niet voor verrassingen te staan", vertelt Thomas Fockaert. "We starten altijd met een intakeproces, zodat we het product of de dienst én de doelgroepen leren kennen en ook kunnen polsen naar de wensen en verwachtingen. Op basis hiervan gaan we duidelijke KPI's afspreken, zodat alle partijen hetzelfde gemeenschappelijke doel voor ogen houden. Ook werken we altijd aan een vast tarief en nooit op commissie. Op die manier weet je als klant duidelijk wat de investering zal zijn. En zijn de resultaten uitzonderlijk goed, dan is de extra winst volledig voor jou."

Marketing en administratie

Vanuit de salesopdrachten komen soms ook nog extra noden boven water. "Soms kan een product of dienst (extra) marketing gebruiken', weet Jilke De Backer."Onze ervaren en enthousiaste marketeers kunnen dan zeker assistentie bieden." Ze kunnen de sociale media optimaliseren, werk maken van SEO en SEA of indien nodig een volledige marketing campagne opzetten. Een ander gevolg van betere sales is een toename van de administratie. Ook hier kunnen we verschillende diensten aanbieden, waardoor de eigen mensen weer meer handen vrij krijgen om de core business aan te pakken.

Wil jij graag meer weten over outsourcing en wat het voor jouw onderneming kan betekenen? Plan dan vrijblijvende brainstorm in met zaakvoerders Jilke en Thomas van Vexigo. Surf voor meer info naar www.vexigo.be

Vexigo
Tel: 014 13 00 80
Email: info@vexigo.be